Cum arata liderul celor 7 violatori din Vaslui dupa un an de puscarie – a renuntat la atitudinea sfidatoare

Cum arata liderul celor 7 violatori din Vaslui dupa un an de puscarie – a renuntat la atitudinea sfidatoare

- in DE ACTUALITATE, MONDEN, SOCIAL
876
Comentariile sunt închise pentru Cum arata liderul celor 7 violatori din Vaslui dupa un an de puscarie – a renuntat la atitudinea sfidatoare

S ilviu Burada, liderul celor şapte violatori din Vaslui, a fost adus miercuri, 22 februarie, sub escortă, la Judecătoria Vaslui unde a fost programat un nou termen în dosarul în care acesta solicită revizuirea sentinţei prin care a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Spre deosebire de primul termen de judecată, când la instanţă au fost aduşi toţi cei şapte condamnaţi din dosar, chiar dacă cererea de revizuire a fost formulată de Silviu Burada şi tatăl acestuia, astăzi în faţa judecătorilor a fost adus numai titularul solicităr

Incătuşat, Burada nu a mai afişat atitudinea sfidătoare şi zeflemitoare cu care a obişnuit pe parcursul procesului, tânărul făcând eforturi să nu plângă când şi-a văzut părinţii pe holul instanţei.

În faţa judecătorilor, Silviu Burada şi tatăl său au solicitat un nou termen de judecată pentru a-şi angaja un nou apărător. Burada a anunţat că şi-a reziliat contractul cu avocatul cu care a avut angajament până acum, invocând că acesta nu şi-ar fi respectat obligaţiile contractuale în cazul acţiunii pe care Burada ar fi înaintat-o la CEDO. Solicitarea a fost admisă de instanţă, judecătorii stabilind un nou termen de judecată în dosar pentru data de 8 martie.

Silviu Burada solicită revizuirea sentinţei din 11 noiembrie 2015, prin care a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de viol, în formă agravantă, şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit procedurii penale, se poate solicita revizuirea unei sentinţe dacă s-au descoperit probe noi, fapte şi împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate.

În cazul admiterii cererii de revizuire, întreg dosarul se rejudecă, însă pentru aceasta Burada ar trebui să prezinte probe care să răstoarne întreaga situaţie de fapt reţinută de cele două instanţe, respectiv Judecătoria Vaslui şi Curtea de Apel Iaşi, care s-au pronunţat în acest dosar.

Atitudinea sfidătoarea le-a înăsprit pedeapsa

Citeste mai mult: adevarul.ro

loading...

Facebook Comments