FIERBE AERUL. Vor fi 42 de grade Celsius. România este sub Cod ROȘU de caniculă in urmatoarele zile. Vezi care sunt județele afectate de caniculă

FIERBE AERUL. Vor fi 42 de grade Celsius. România este sub Cod ROȘU de caniculă in urmatoarele zile. Vezi care sunt județele afectate de caniculă

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, SOCIAL, UTILE
334
Comentariile sunt închise pentru FIERBE AERUL. Vor fi 42 de grade Celsius. România este sub Cod ROȘU de caniculă in urmatoarele zile. Vezi care sunt județele afectate de caniculă
loading...
cod rosu de canicula

Administrația Națională de Meteorologie ANM, a emis in cursul zilei de azi o atenționare cod roșu de caniculă pentru 12 județe din tara. În plus, pentru restul țării a fost emisă o atenționare de cod portocaliu de caniculă. Mai jos, harta cu județele afectate de caniculă, informeaza digi24.ro

Avertizarea cod roșu este valabilă în zilele de vineri și sâmbătă. Astfel, valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

Mâine și poimâine, în restul țării, va fi cod portocaliu de caniculă. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

15 județe se află de ieri și vor și fi astăzi sub cod portocaliu de temperaturi ridicate: Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba, Sibiu, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Mureş şi Bistriţa Năsăud, restul țării find sub cod galben.

cod rosu de canicula

Treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice și va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special în zonele de munte și în jumătatea de nord a țării.

Astăzi, în intervalul orar 12:00-20:00, vor fi impuse restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele vizate de codul portocaliu de caniculă (Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița-Năsăud), pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments