Guvernul nu mai permite protestatarilor sa se stranga in Piata Victoriei. Politia a incercat sa-i intimideze pe primii manifestanti – Video

Guvernul nu mai permite protestatarilor sa se stranga in Piata Victoriei. Politia a incercat sa-i intimideze pe primii manifestanti – Video

- in DE ACTUALITATE, LIFESTYLE, POLITICA, SOCIAL
747
Comentariile sunt închise pentru Guvernul nu mai permite protestatarilor sa se stranga in Piata Victoriei. Politia a incercat sa-i intimideze pe primii manifestanti – Video

Politia a incercat sa intimideze cativa tineri care s-au strans, joi dimineata, in fata Palatului Victoria pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu

Primul tanar care a ajuns in fata Guvernului a fost intampinat de politisti, care l-au intrebat de autorizatie. Ei i-au spus ca nu are voie sa stea in Piata daca nu are autorizatie.

Este pentru prima data de la debutul protestelor cand politistii actioneaza in acest mod. „Politia vrea sa ne ia de aici, spune ca nu avem voie sa protestam, in schimb cei de vizavi au voie sa fure. (…) Spun ca nu avem autorizatie”, povesteste tanarul.

Ulterior, cand s-au adunat mai multi protestatari, un politist a explicat ca nu au voie sa ramana acolo „pana nu vin jandarmii sa ingradeasca locul”. „Sa stiti ca noi nu plecam, asta stiti”, i-a replicat o tanara.

Insa argumentul folosit de politisti este fals. In fiecare noapte, jandarmii strang gardurile dupa ce numarul protestatarilor scade sub 100. In ultimele doua saptamani, au ramas zeci de protestatari in Piata fara a fi „protejati” de gardurile jandarmieriei. Brusc, acum, manifestantii nu mai au voie in Piata daca nu sunt inconjurati de garduri.

Aproximativ 1.000 de tineri au continuat sa protesteze si miercuri in fata Guvernului. In acest wek-end sunt anuntate noi manifestatii de amploare.

Duminica, peste 60.000 de oameni au fost in Piata Victoriei, realizand un tricolor urias care a devenit cunoscut in intreaga lume.

sursa: aktual24.ro

loading...

Facebook Comments