Ministerul Agriculturii doreste scoaterea hipermarket-urilor in afara oraselor

Ministerul Agriculturii doreste scoaterea hipermarket-urilor in afara oraselor

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, INEDIT, NEWS, SOCIAL
370
Comentariile sunt închise pentru Ministerul Agriculturii doreste scoaterea hipermarket-urilor in afara oraselor
loading...
hipermarket

Ministerul Agriculturii și-a dat acordul pentru proiecte care implică relocarea supermarket-urilor și hipermarket-urilor în afara zonelor populate. Astfel de proiecte de lege există și prevăd mutarea unităților comerciale de mari dimensiuni chiar și la 5 kilometri distanță de orașe.

Momentan există mai multe variante luate în considerare de parlamentari pentru mutarea hipermarket-urilor și a spațiilor comerciale similare în afara zonelor cu densitate crescută a populației. O variantă propune mutarea supermarket-urilor la cel puțin 1 kilometru față de o piață.

Pentru hipermarket-uri se consideră relocarea la 5 km de limita administrativ-teritorială a localităților cu populație de peste 500.000 de locuitori, la 3 km distanță în cazul orașelor cu populație de peste 250.000 de locuitori și la 1 km distanță în cazul unităților administrativ-teritoriale cu populație mai mică de 250.000 de locuitori.

Rămâne de văzut dacă astfel de proiecte vor ajunge la stadiul de lege, mai ales dacă se va lua în calcul și poziția marilor lanțuri comerciale care ar fi afectate de astfel de măsuri.

sursa: tion.ro

loading...

Facebook Comments