Am nevoie URGENT de un SFAT : „Locuiesc într-un sat, iar preotul nostru își înșală preoteasa. Eu ce fac acum, mă mai duc la el?”

Am nevoie URGENT de un SFAT : „Locuiesc într-un sat, iar preotul nostru își înșală preoteasa. Eu ce fac acum, mă mai duc la el?”

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, LIFESTYLE, MONDEN, SOCIAL
803
Comentariile sunt închise pentru Am nevoie URGENT de un SFAT : „Locuiesc într-un sat, iar preotul nostru își înșală preoteasa. Eu ce fac acum, mă mai duc la el?”
preot

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări.

O cititoare cere ajutorul:

“Locuiesc într-un sat micuț din Moldova, unde toată lumea se cunoaște, iar de ceva vreme, oamenii au început să vorbească pe stradă că preotul nostru nu ar fi tocmai sfânt, că ar înșela preoteasa.

Acum, în mod normal nu mă prea interesează viețile altora, mai ales ce fac în casele lor, dar el e cel la care eu merg să îmi ușurez sufletul, să îmi mărturisesc și cele mai mici și cele mai mari păcate, oare chiar este el în măsură să mă mai asculte și să îmi dea un sfat cu adevărat curat?

Plus că, uitându-mă în urmă, unele gesturi ale sale mi se par deplasate în contextul ăsta… nu o dată a încercat să mă ia în brațe, iar eu credeam că vrea să mă liniștească, să mă aline. Eu ce fac acum, mă mai duc la el?”

O posibila rezolvare:

Știi cum se spune: ”nu trebuie să faci ce face popa, ci ceea ce zice el”. Până la urmă, nimeni nu se așteaptă din partea preoților să fie niște sfinți. Sunt și ei niște oameni, dar cu o anumită învestitură, în anumite momente – cum ar fi, spre exemplu, atunci când oficiază ritualul de spovedanie. Dacă spui că o înșeală pe preoteasă, atunci cu siguranță că înțelege valoarea ținerii unui secret pe pielea lui, prin urmare ai putea să ai o oarecare încredere în el. Acum, dacă tu l-ai simțit ca pe un vicios pe care nu te poți baza, nimic nu te împiedică să-ți cauți un alt duhovnic, în care să ai mai multă încredere.

Iar dacă vrei să fii întru totul împăcată, data viitoare când te duci să-ți ușurezi inima, spune-i că ceea ce te frământă este exact acest zvon despre care mi-ai povestit și mie. Să vedem: cum reacționează? Măcar poate va încerca să fie mai atent de acum înainte, sau poate chiar se va căi și va înceta să mai fie un păcătos. Chiar poți să-i spui: ”Părinte, dacă nici dumneata nu faci eforturi să fii un sfânt noi, oamenii de rând, ce să mai facem? Ce exemplu luăm noi de la tine?! ”. Iar apoi îi explici că te-ai hotărât să-ți găsești un alt duhovnic. Chiar dacă nu va recunoaște, chiar dacă va reacționa violent, lecția ta tot îl va marca pentru totdeauna. Poți să te simți ușurată că ai luptat în slujba adevărului.

sursa: libertatea.ro

 

loading...

Facebook Comments