Povestea lui “tanti Lucretia”, femeia care protesteaza in straie populare in fata Guvernului

Povestea lui “tanti Lucretia”, femeia care protesteaza in straie populare in fata Guvernului

- in DE ACTUALITATE, LIFESTYLE, SOCIAL
835
1

Tanti Lucretia, o casnica din Roman, a calatorit a ajuns joi seara in Piata Victoriei pentru a aduce un mesaj de unitate. Femeia este imbracata in straie traditionale romanesti si de descrie ca fiind “de la coada vacii”.

Tanti Lucretia are 54 de ani si a venit tocmai din Roman la Bucuresti, pentru a transmite un mesaj de pace si unitate. Imbracata in straie populare, femeia tine in mana un steag, facut din voalul rochiei de mireasa a fiicei sale si este incaltata cu ghetele sotului.

Iata povestea ei, impartasita de o jurnalista de la Casa Jurnalistului.

“Doamna Lucretia (…) are 54 de ani, s-a autocaracterizat ca fiind o femeie “de la coada vacii” si a venit de la Roman “sa schimbe fata pietei”. A decis sa calatoreasca la Bucuresti dupa ce a vazut la televizor protestele de la Cotroceni. O doamna povestea cum se cearta in fiecare seara cu fiul ei care protesteaza in Piata Victoriei.

Doamna Lucretia s-a gandit ca excursia ei poate preveni un conflict similar intre ea si copiii ei. Si-a convins sotul s-o lase sa parcurga peste 300 de km dupa ce i-a spus ca “Romania are nevoie de ea”. Zice ca a venit la Bucuresti fiindca nu-i place dezbinarea dintre oameni.

Daca azi a venit in piata, maine merge la Cotroceni. N-are incotro, i-a promis sotului ca se intoarce sambata dimineata. “Nu e din ala care bate, e om bun.”

Simte diferenta de opinie chiar si acasa. Ea si sotul au votat diferit, se uita la alte posturi la TV, dar cumva ajung la o intelegere. Au noroc ca stau la tara si tot timpul e ceva de facut prin grajd, pe la animale sau prin gradina. Sotul ei n-are nici cea mai vaga idee cum s-a pregatit Lucretia pentru excursia la capitala.

S-a incaltat cu ciubotele lui sa nu se ude la picioare, steagul l-a facut din poalele rochiei de mireasa a fiicei plecata in Anglia, a luat umbrela de plaja ca suport pentru batul de la steag, s-a imbracat in portul national, pe furis, in gara si paltonul l-a indesat intr-o geanta. “El nu stie nimic, o sa vada acum la televizor”. Cand am intrebat-o cum vrea sa linisteasca spiritele oamenilor si-a dus mana catre icoana Izvorului Tamaduirii pe care o poarta prinsa intr-un brau, la sold. “Si noi batranii trebuie sa ne mai calcam pe picior, dar si voi tinerii”, se arata pe pagina de Facebook a Ruxandrei Patrascu.

 

loading...

Facebook Comments

1 Comment

  1. Frumoasa actiunea lui tanti Lucretia, pacat ca exista minti bolnave care denatureaza adevarul spunand ca ia fost furata naframa de catre protestatarii de la Guvern.Cititi comentariile, rusinos pt acel nene in varsta care s-a fotografiat cu tanti Lucretia premeditat pt a mintii.

    https://www.facebook.com/costin.jugurica/posts/1345826038774069?pnref=story

Comments are closed.