Premierul Mihai Tudose: Guvernul ia în calcul creșterea vârstei de pensionare !

Premierul Mihai Tudose: Guvernul ia în calcul creșterea vârstei de pensionare !

- in DE ACTUALITATE, NEWS, POLITICA, SOCIAL, UTILE
641
Comentariile sunt închise pentru Premierul Mihai Tudose: Guvernul ia în calcul creșterea vârstei de pensionare !
mihai-tudose-anunta-cresterea-varstei-de-pensionare

Premierul Mihai Tudose a anunțat, într-un interviu acordat Agerpres, că Guvernul ia în calcul creșterea vârstei de pensionare. Tudose afirmă că, începând de anul viitor, vârsta la care românii vor ieşi la pensie va creşte cu un an, doi.

„Fiecare țară își dimensionează fenomenul în funcția de vârsta, speranța medie de viață din țara respectivă. Când vom ajunge și noi cu speranța de viață la peste 80 de ani, stăm și noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”, a spus Mihai Tudose.

În prezent, în România, bărbaţii ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63.

În urmă cu o săptămână, Ministrul Muncii susţinea, după o întâlnire cu sindicatele, că nu există o discuţie în acest sens.

”Nu am spus nici de egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei, nici de creșterea vârstei de pensionare, pentru România. Am prezentat, pe scurt, legislația europeană. Deocamdata doar culegem date, nu lucram pe textul de lege”, preciza Olguţa Vasilescu, pe pagina sa de Facebook. sursa: antena3.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments