Sirenele de alarmare publică din Suceava vor fi pornite astăzi, între orele 10.00 şi 11.00, în cadrul unor teste dispuse la nivel naţional. Acest exercitiu se va repeta de acum inainte în prima zi de miercuri a fiecărei luni

Sirenele de alarmare publică din Suceava vor fi pornite astăzi, între orele 10.00 şi 11.00, în cadrul unor teste dispuse la nivel naţional. Acest exercitiu se va repeta de acum inainte în prima zi de miercuri a fiecărei luni

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, GENERALE, INEDIT, NEWS, razboi, SOCIAL, UTILE
644
Comentariile sunt închise pentru Sirenele de alarmare publică din Suceava vor fi pornite astăzi, între orele 10.00 şi 11.00, în cadrul unor teste dispuse la nivel naţional. Acest exercitiu se va repeta de acum inainte în prima zi de miercuri a fiecărei luni
sirena-alarmare

Monitorulsv.ro ne informeaza ca Sirenele de alarmare publică din Suceava vor fi pornite astăzi, între orele 10.00 şi 11.00, în cadrul unor teste şi exerciţii dispuse la nivel naţional. Este prima acţiune de acest gen, care de acum se va repeta în prima zi de miercuri a fiecărei luni. Aceste teste urmaresc eficienţa sistemelor de alarmare publică.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

Generalul de brigadă Ion Burlui, inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a declarat saptamana trecuta, ca inca nu avem un sistem de alarmare publica eficient si ca inca mai avem probleme de rezolvat in acest sens, se mai arata pe site-ul mai sus mentionat.

Ion Burlui, a dat un exemplu in acest sens, afirmand ca in municipiul Suceava de exemplu exista sisteme de alarmare insa acestea nu fac parte dintr-un sistem centralizat. Acest lucru insemnand ca in caz de forta majora timpul de actionare al acestora ar fi foarte lung si in consecinta pornirea lor ar fi tardiva (intarziata). Normal ar fi ca acest sitem de actionare sa fie unic.

Deasemenea exista localitati rurale din care lipsesc cu desavarsire sistemele de alarmare, a mai adugat Generalul de brigada, Ion Burlui.

sursa: Monitorulsv.ro

autor articol aktualnews.ro

 

loading...

Facebook Comments