Surprinzator! Atat trebuie sa dureze o partida de sex. Care este durata ideala? “Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt…”

Surprinzator! Atat trebuie sa dureze o partida de sex. Care este durata ideala? “Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt…”

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, LIFESTYLE, MONDEN, SANATATE, SOCIAL, STIINTA, UTILE
908
Comentariile sunt închise pentru Surprinzator! Atat trebuie sa dureze o partida de sex. Care este durata ideala? “Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt…”
durata sex

„Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfăcător. În acest caz este vorba despre ejaculare precoce. Pe de altă parte, dacă o partidă depăşeşte 13 minute, atunci devine prea lungă”, atrage atenţia Dan Pereţianu, sexolog la Centrul Medical Povernei din Bucureşti.

„Dacă după 10-12 minute nu au orgasm, e clar că nu vor mai avea orgasm”, adaugă specialistul Pereţianu. Totul depinde de anatomia proprie, de libidou, de tensiunea şi frustrările acumulate.

Contrar fanteziilor multora, terapeuţii de cuplu consideră că durata medie este de 7,3 minute la modul ideal. Totuşi, norma de şapte minute trebuie ajustată sau crescută de la cuplu la cuplu.

 

Durata ideală a unui act sexual reuşit este între 3 şi 13 minute, este concluzia cercetătorilor americani de la „Society for Sex Therapy and Research”, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri. Subiecţii chestionaţi aveau vârste între 20 şi 45 de ani. Medicii români sunt de acord cu aceste statistici, dar spun că trebuie modelate de la cuplu la cuplu.

sursa: ciao.ro

loading...

Facebook Comments