“Tarile central si est-europene sunt cosul de gunoi al Europei!”, acuza un oficial ceh. Ce produse vand aici marile companii

“Tarile central si est-europene sunt cosul de gunoi al Europei!”, acuza un oficial ceh. Ce produse vand aici marile companii

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, LIFESTYLE, SOCIAL
711
Comentariile sunt închise pentru “Tarile central si est-europene sunt cosul de gunoi al Europei!”, acuza un oficial ceh. Ce produse vand aici marile companii

“In cazul unor anumite produse, tarile central si est-europene sunt cosul de gunoi al Europei!” Afirmatia ii apartine ministrului ceh al Agriculturii.

Oficialul de la Praga atinge acest subiect spinos, dupa acuzatii similare lansate deja de la Budapesta si Bratislava. Responsabilii celor trei tari reclama calitatea mai slaba a unor produse vandute de marci de renume in tarile lor, comparativ cu Vestul Europei. Este vorba, in special, despre alimente si detergenti.

Ministrul ceh al Agriculturii, Marian Jurecka, a anuntat ca Praga va face presiuni asupra Uniunii Europene pentru a interzice vanzarea de produse alimentare inferioare in estul Europei, sub acelasi brand ca mancarea mai buna disponibila in magazinele occidentale.

In demersurile menite sa schimbe regulile europene, Jurecka a ordonat un studiu privind calitatea alimentelor, care va fi incheiat in iunie.

Dupa ce au analizat 24 de alimente, si autoritatile ungare au acuzat recent marile companii ca obişnuiesc sa comercializeze produse de o calitate inferioara pe piata din estul Europei. In urma analizei, s-a constatat, de pilda, ca versiunea ungureasca a unor napolitane este mai puţin crocanta decat cea vandută in Austria.

Autoritatiile slovace au anuntat, de asemenea, ca au descoperit diferente de gust, compoziţie, aspect si… gramaj in zece produse alimentare vandute local, prin comparatie cu aceleasi produse din Germania si Austria.

Un apel similar au facut anul trecut in legislativul de la Strasbourg de Daciana Sarbu si Pavel Poc, europarlamentari din Romania si, respectiv, Cehia.

sursa: Protv.ro

loading...

Facebook Comments