Simona Halep se califică în finala de la Cincinnati după un meci extraordinar împotriva Arinei Sabalenka

Simona Halep se califică în finala de la Cincinnati după un meci extraordinar împotriva Arinei Sabalenka

- in SPORT
1720
Comentariile sunt închise pentru Simona Halep se califică în finala de la Cincinnati după un meci extraordinar împotriva Arinei Sabalenka
simona halep1

Simona Halep, nr. 1 mondial, va juca finala la Cincinnati pentru a treia oară. Ea a reușit să o învingă în semifinale pe Arina Sabalenka, din Belarus, surpriza turneului de anul acesta, într-un meci extraordinar de frumos. În vârstă de numai 20 de ani și aflată pe locul 34 WTA, Sabalenka e considerată o adevărată revelație a ultimelor luni reușind să elimine jucătoare din top 10. Nu și pe Simona, care din nou și-a arătat clasa de campioană. Joacă a șasea finală din acest an și a 33-a din carieră.

Simona Halep, locul I WTA, va juca a treia finală la Cincinnati, a doua consecutivă, atât la această competiţie, cât şi în sezon, după ce a învins-o, duminică (sâmbătă, în oraşul american), cu scorul de 6-3, 6-4, pe Arina Sbalenka din Belarus, locul 34 WTA.

Înaltă de 1,82, Sabalenka este un “munte” de agresivitate, atât la serviciu, cât şi în joc. Sportiva din Belarus are un singur obiectiv, să ţintească liniile care mărginesc terenul, nu să joace către ele. Practică un tenis riscant, care atunci când are precizie este greu de combătut. Dacă este imprecis, atunci adversarei îi este totul mai uşor, comentează jurnalistul Adrian Petculescu de la News.ro.

Cu Halep, Sabalenka a început la cote înalte, dar liderul WTA nu s-a lăsat descumpănită şi nu a făcut pasul înapoi. Dimpotrivă, ea a răspuns la fel de agresiv, a jucat precis, punctând chirurgical, atunci când a trebuit şi a avut poziţii favorabile. Cu inteligenţă şi cu o defensivă impenetrabilă, Halep a distrus încrederea jucătoarei de 20 de ani.

Românca a menţinut ritmul şi când Sabalenka şi-a ridicat nivelul de joc, penalizând câteva erori neaşteptate ale sportivei din Belarus. Şi cu puţin noroc, Halep va evolua din nou cu trofeul pe masă, după ce duminica trecută a câştigat la Montreal.

Halep a închis meciul, cu 6-4, după o oră şi 16 minute de joc. Sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments