AVERTISMENT de la meteorologii români pentru VARA 2017! Se anunţă fenomene extreme, CANICULA cu efecte CATASTROFALE

AVERTISMENT de la meteorologii români pentru VARA 2017! Se anunţă fenomene extreme, CANICULA cu efecte CATASTROFALE

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, NEWS, SOCIAL, UTILE
845
Comentariile sunt închise pentru AVERTISMENT de la meteorologii români pentru VARA 2017! Se anunţă fenomene extreme, CANICULA cu efecte CATASTROFALE
canicula

AVERTISMENT de la meteorologii români pentru VARA 2017! Se anunţă fenomene extreme, CANICULA cu efecte CATASTROFALE.Veştile despre cum va fi vara anului 2017 nu sunt deloc bune! Potrivit meteorologilor români, există numeroase motive de îngrijorare în privinţa prognozei pentru lunile iulie, august şi septembrie.

Fostul director al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a avertizat, aseară, la Antena 3, că, așa cum se estimează în acest moment că vor fi lunile iulie – septembrie din punct de vedere meteo, există riscul ca, pentru agricultură, “să avem un an dezastruos, cu distrugeri severe ale culturilor agricole”.

Ce spune Centrul European pentru prognoză 

Pentru lunile martie – mai, estimările sezoniere de la Centrul European pentru prognoză (ECMWF) anunţă cantități de precipitații apropiate de mediile multianuale în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul teritoriului vor prezenta o tendință spre excedent.

Aceleaşi estimări spun că vara lui 2017 vine, din punct de vedere meteo, cu temperaturi apropiate de normele climatologice în luna iunie și peste acestea în iulie și august, îndeosebi în zonele sudice, sud-estice și local cele vestice.

Din punct de vedere al precipitaților, în iunie 2017 vor fi apropiate de mediile multianuale în regiunile centrale și nordice, iar în restul teritoriului vor avea o tendință spre deficit. Iulie și august 2017 vom avea deficit de precipitații în cea mai mare parte a țării, cele mai mici valori estimându-se a în special în zonele sudice și sud-estice ale țării.

sursa: observator.tv

loading...

Facebook Comments