Află cât te costă izolația cu celuloză! Este cea mai eficientă și ecologică metodă, iar tot mai mulți români o folosesc!

Află cât te costă izolația cu celuloză! Este cea mai eficientă și ecologică metodă, iar tot mai mulți români o folosesc!

- in UTILE
2754
Comentariile sunt închise pentru Află cât te costă izolația cu celuloză! Este cea mai eficientă și ecologică metodă, iar tot mai mulți români o folosesc!
izolatie cu celuloză

Izolarea unei locuinte este acum parte integranta a procesului de constructie. Metodele sunt diverse, evoluand in timp de la banala placa de polistiren pana la mijloace noi, ecologice si mult mai eficiente, care asigura un confort superior, indiferent de tipul locuintei si climat. Astazi vom examina izolatia cu fibra de celuloza, o solutie moderna, ecologica si perfomanta de izolare termica si fonica, care devine tot mai populara in Romania. Vom vedea, pe langa avantajele acestei metode, si cat costa izolatia cu celuloza.

Haideti sa vedem, mai intai de toate, ce este celuloza si de ce recomandam aceasta optiune cand vine vorba de izolarea unei locuinte. Fibra de celuloza este un material organic obtinut prin reciclarea hartiei ziarelor si revistelor, ignifugat, aditivat cu solutie antiseptica pentru prevenirea aparitiei ciupercilor si tratat impotriva daunatorilor. Mai concret, hartia este descompusa in fibrele sale brute, amestecata cu sare de bor si apoi macinata intr-o moara. Boratul apara materialul de insecte si de mucegai, il asigura impotriva degradarii si il face rezistent la foc.

Mentionam de la bun inceput ca fibrele de celuloza se remarca prin proprietati termice deosebite, avand un indice de transfer termic inferior izolatiilor clasice cu vata minerala sau polistiren. Izolatia cu celuloza are o densitate de 30-35 kg/mc. Acesta caracteristica o mai intalnim doar la vata bazaltica care are insa un pret prohibitiv. Celuloza se aplica cu o suflanta ce ajuta la umplerea tuturor golurilor din acoperis sau din pereti, insa specialistii recomanda ca izolatia de sub acoperis precum si izolatia mansardelor sa fie de minim 20 cm pentru a putea oferi o protectie corespunzatoare.

Foarte important, de asemenea, acest tip de izolatie termica se poate folosi atat pentru pereti, podele, cat si pentru tavane si acoperisuri, asigurand totodată o protectie fonica ridicata.

Un fermier a găsit o soluție absolut ingenioasă pentru încălzirea locuinței! „Dacă lemnele sunt scumpe, ce să facem…”

In plus, celuloza ajuta si la distributia uniforma a umezelii in cavitatile unde este folosita, prevenind acumularea ei intr-o singura zona si facilitand astfel procesul de uscare. Cat priveste izolatia fonica cu celuloza, aceasta optiune este mult mai eficienta decat cea cu vata minerala. Sa ne amintim de cofrajele de oua, facute tot din celuloza, cu care se izolau eficient nu demult studiourile muzicale. Pentru izolatii fonice de mare randament se foloseste insa celuloza cu densitate mare (peste 40 kg/mc).

Pentru a avea imaginea de ansamblu privind eficienta acestui tip de izolare, va spunem ca in Finlanda, de exemplu, pana la 80 la suta dintre case sunt izolate termic cu celuloza. Gratie acestei protectii termice ridicate, economiile la factura de incalzire pot ajunge si pana la 50 la suta. Cat priveste preturile, acestea variaza in functie de suprafata izolata si densitatea stratului de celuloza, dar, estimativ, consturile incep de la 8 euro/metrul patrat. Surse: Arazu.ro, Romanialibera.ro, Rosamont.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Principalele cauze ale aparitiei mucegaiului din locuinte si cum poti scapa de el. La ce boli esti expus

Mucegaiul este o forma de ciuperca, care se dezvolta in spatiile unde exista umiditate foarte mare, in baie, bucatarie, in spatele masinii de spalat, in jurul chiuvetei, in zonele unde exista tapet, pardoseala, in spatele placilor de teracota, dar si in jurul ferestrelor.

Mucegaiul are efecte negative asupra sanatatii umane, ducand la aparitia alergiilor si, mai grav, a unor boli de plamani.

Principalele cauze ale aparitiei mucegaiului:

Tamplaria termoizolanta. Geamul termopan nu anuleaza riscul de aparitie al condensului si mucegaiului.

Mai mult, acest sistem poate reduce infiltratiile de aer rece de afara, in asa fel incat sa nu mai fie permis schimbul natural al aerului din incaperi. In aceste conditii, ventilatia insuficienta reprezinta una dintre principalele cauze ale aparitiei mucegaiului.

Umiditatea. Aburul produs fie in bucatarie cand se gateste, fie in baie cand se face dus, sau chiar cel provenit de la respiratia plantelor de apartament sunt surse reale de condens la inceput, ulterior de mucegai.

Incalzirea superficiala si ineficienta a casei. Atunci cand in casa temperatura scade sub 20 de grade Celsius, cand peretii sau geamurile sunt mai reci decat este firesc, se creeaza conditii favorabile de aparitie a igrasiei.

De aceea, este indicat ca iarna, temperatura din interior sa fie situata intre 20 si 24 de grade Celsius.

Cum se previne aparitia mucegaiului

• Izolati bine casa. O hidroizolatie si termoizolatie adecvate previn aparitia mucegaiului. Ferestrele trebuie sa fie prevazute cu rame PVC, sticla termoizolanta si materiale care sa nu permita patrunderea apei sau a umezelii in casa.

• De asemenea, este bine sa verificati instalatiile sanitare. De exemplu, o teava sparta poate duce la formarea mucegaiului. De aceea, este foarte bine sa aerisiti suficient casa.

• Mare grija la plantele din casa. Plantele produc umezeala, de aceea este indicat sa nu aveti foarte multe plante in apartament, care sa nu aiba in permanenta solul umed.

• Nu pastrati in casa hartii si cutii de carton inutile. Este stiut faptul ca o cantitate mare de hartie depozitata in casa poate favoriza dezvoltarea mucegaiului.

• Nu uscati iarna rufele in casa. Este bine sa folositi masinile de spalat cu uscator sau sa va achizitionati un uscator separat.

Boli agravate de mucegai

• Pot sa apara reactii alergice, ca urmare a inhalarii sporilor sau a atingerii suprafetelor contaminate. Marea majoritate a reactiilor alergice se manifesta sub forma rinitei alergice: stranut, secretii nazale, ochi inrositi.

• Mucegaiurile pot fi inclusiv un factor determinant al aparitiei sau agravarii astmului.

• Exista si mucegaiuri care elibereaza toxine ce afecteaza sistemul nervos. Ele pot produce dureri de cap, dificultati de concentrare si depresie.

Sfaturi pentru a scapa de mucegai

• In primul rand, evitati sa folositi solutii pe baza de clor, deoarece acestea doar albesc mucegaiul si creeaza falsa impresie ca l-au distrus.

• Cumparati din magazinele de profil solutii anti-mucegai. Se spala zona respectiva cu apa, iar dupa ce s-a uscat, se pulverizeaza un spray anti-mucegai.

• Alta solutie pe care o puteti folosi pentru a indeparta mucegaiul este otetul. Acesta poate fi utilizat ca atare, fara a fi diluat in prealabil. Se aplica otet pe un burete abraziv si se sterge insistent locul.

loading...

Facebook Comments