Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor de pe litoral și unde se mai poate schia

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor de pe litoral și unde se mai poate schia

- in DE ACTUALITATE, NEWS, SOCIAL, UTILE
666
Comentariile sunt închise pentru Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor de pe litoral și unde se mai poate schia
vremea 1 mai litoral

Vremea în minivacanța de 1 mai va fi în general frumoasă, cu temperaturi care coboară până la 4 grade și care nu vor depăşi 20 de grade, suficiente însă ca pe litoral zecile de mii de turiști să se distreze, iar la munte, acolo unde temperaturile la altitudinile mari sunt încă scăzute, să se poată schia.

Vremea în minivancța de 1 mai va fi frumoasă, în mare parte, cu temperaturi ce se vor încadra între 6 și 20 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor pe litoral va fi mai ridicată începând de sâmbătă, 29 aprilie. La munte, temperaturile vor fi între 6 şi 9 grade şi vor fi averse zilnic pe 28 şi 29 aprilie.

VREMEA de 1 MAI la mare

Între 29 aprilie şi 1 mai temperatura maximă va ajunge la valori cuprinse între 16 și 20 de grade. Temperaturile minime vor înregistra valori de la 4 până la 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 29 aprilie, astfel încât în unele zile vor fi mai ales averse, în general slabe cantitativ, dar vor fi posibile şi descărcările electrice.

VREMEA de 1 MAI la munte

În perioada 28 aprilie – 1 mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scădere şi vor oscila, în medie, între 6 şi 9 grade. Ulterior, regimul termic diurn va fi apropiat de cel caracteristic începutului de mai, cu medii ale maximelor între 7 şi 11 grade. Temperaturile nocturne vor fi scăzute îndeosebi în primele două nopţi, caracterizate prin medii de -6…-4 grade, dar, începând cu 26 aprilie şi până pe 7 mai, aceleaşi medii se vor înscrie în ecartul normal în această perioadă, de la -1 la 4 grade. În special după data de 27 aprilie vor fi aproape zilnic condiţii de precipitaţii, predominant ploi la altitudini sub 1500 m, pe arii extinse şi izolat importante cantitativ pe 28 şi 29 aprilie.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR de 1 MAI la mare

Pe 27 aprilie a început, la Mamaia, Festivalul de muzică electronică Sunwaves, care va ține până în data de 1 mai.

Începând din 28 aprilie la Mamaia şi Vama Veche îşi deschide porţile primul Festival gastronomic al sezonului 2017: „Festival du Bonheur – pour les gourmands”, ce va avea loc în zona Mamaia Nord (Camping Enigma) şi la Vama Veche (în parcarea din spate de la Expirat). Evenimentul va ţine până la 1 Mai. Intrarea este liberă, iar accesul la cumpărarea de mâncare de la cele 60 de food trucks cu preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi de diverse genuri de bucătărie internaţională se va face în baza unui card ce va fi alimentat de turişti cu orice sumă dorită.

Pe 29 aprilie, la Medgidia, debutează Festivalul de Jocuri şi Reconstituiri Istorice Dapyx ce se desfăşoară până la 1 mai pe Stadionul Iftimie Ilisei.

Tot pe 29 aprilie, la Vama Veche, trupa Timpuri Noi va susține un concert.

La Mamaia, în Piaţeta Cazino, pe 29 aprilie se poziţionează cele 8 maşini de drift şi cei 8 piloţi ce vor participa a doua zi, 30 aprilie, la Mamaia & Constanţa Drift Games by the Sea.

La Vama Veche se derulează Festivalul Sunset, unde cântă Subcarpaţi, Macanache, Vlad Dobrescu, EMIL, DJ Oldskull etc, La Barbă Neagră cântă Kempes, iar la Arca Bar vin Ţapinarii şi Fără Zahăr.

1 Mai – Năvodari – tradiţionala Serbare câmpenească, în Tabăra Delfinul

În perioada 26 aprilie-1mai în Constanța, la Pavilionul Expoziţional , se desfășoara Festivalul Berii, la eveniment fiind prezenţi cei mai renumiţi producători de bere, cu peste 36 de sortimente. De vineri 28 aprilie și până la 1 mai 2017 vor urca pe scenă trupe renumite.

Se schiază, încă, la Sinaia

Mii de turiști sunt așteptați, de 1 Mai, pe Valea Prahovei, unde în zonele înalte încă se poate schia. Se schiază încă în condiţii bune pe pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000 din Sinaia, pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, unde stratul de zăpadă este consistent. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate maximă, iar turiştii sunt aşteptaţi pe pârtii.

sursa: libertatea.ro

loading...

Facebook Comments