I se mai zice și “DOCTORUL INIMII”. Avem rețeta obținută din planta care combate OBOSEALA excesivă a bolnavilor de inimă. Uite cum se obține și cum se administrează

I se mai zice și “DOCTORUL INIMII”. Avem rețeta obținută din planta care combate OBOSEALA excesivă a bolnavilor de inimă. Uite cum se obține și cum se administrează

- in SANATATE
2213
Comentariile sunt închise pentru I se mai zice și “DOCTORUL INIMII”. Avem rețeta obținută din planta care combate OBOSEALA excesivă a bolnavilor de inimă. Uite cum se obține și cum se administrează
paducelpaducel

Păducelul este numit de practicienii medicinei naturiste tradiționale „doctorul inimii”. Înțelepciunea populară s-a arătat vrednică de cercetările științifice care au demonstrat că această plantă este cu adevărat un medicament natural pentru afecțiunile aparatului cardiovascular.

Pe lângă faptul că întărește mușchiul cardiac, reglează aritmiile și acționează ca un sedativ asupra sistemului nervos, păducelul înlătură oboseala resimțită de bolnavii de inimă.

În acest scop, se poate folosi sub formă de tinctură. Aceasta se găsește la magazinele naturiste, dar o putem prepara și singuri, din fructe, flori și frunze de păducel.

paducel arbust
paducel arbust

Iată rețeta:

• 10 g de fructe de păducel
• 10 g de flori de păducel
• 10 g de frunze de păducel
• 100 ml de alcool alimentar de 60 de grade

Plantele se mărunțesc și se pun într-un borcan de sticlă. Se toarnă peste ele alcoolul, se amestecă și se închide recipientul ermetic. Se lasă să stea la macerat 10 zile, timp în care se agită conținutul de 3 ori pe zi.

Alcoolul îmbogățit cu principiile plantelor se strecoară, folosind un tifon gros sau o sită deasă. Evitați ustensilele metalice.

Se păstrează în sticluțe brune (de la tincturi vechi).

Mod de administrare

Se ia câte ½ linguriță de tinctură, adăugată în 50 ml de apă sau ceai, de 3 ori pe zi. Este bine ca durata curei să se stabilească împreună cu medicul specialist.

Această tinctură este recomandată în următoarele afecțiuni:

– nevroză cardiacă
– palpitații
– tahicardie paroxistică
– nervozitate
– oboseală cronică

Efectele apar după 2 luni de tratament. Persoana în cauză va simți o ameliorare în ceea ce privește senzația de oboseală, reducerea dispneei la efort și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Sursă: Mariana Borloveanu, Tinctura de Păducel Combate Oboseala Excesivă, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 12, 10 octombrie – 1o decembrie 2016, p. 29

ATENTIE! Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud și/sau nu inlocuiesc tratamentele medicale. Informatiile de pe site si materialele aferente au doar un caracter informativ si nu isi propun sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Aktualnews, nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor Dvs.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments