Premieră. Bărbat condamnat pentru că a omorât doi fluturi

Premieră. Bărbat condamnat pentru că a omorât doi fluturi

- in BIZAR, EXTERNE, INEDIT, MONDEN, SOCANT, SOCIAL
1461
Comentariile sunt închise pentru Premieră. Bărbat condamnat pentru că a omorât doi fluturi
fluturi

Un colecționar britanic a fost condamnat de un tribunal din Bristol pentru că a ucis două exemplare de Marele Albastru (Phengaris arion, clasa Maculinea), cea mai rară specie de fluturi din Marea Britanie, protejată și foarte populară în epoca Victoriană, informează vineri France Presse.

Philip Cullen, de 57 de ani, a fost declarat vinovat de judecători pentru a fi „ucis, capturat și posedat fluturi din specia Marele Albastru”.

„Acesta este un caz unic, nu a existat niciodată o urmărire penală pentru capturare și ucidere (de fluturi) în trecut”, a remarcat procurorul Kevin Withey. Infractorul riscă o pedeapsă cu închisoarea. Verdictul va fi anunțat la 7 aprilie, potrivit Agerpres.

Cullen a fost văzut când încerca să prindă Maculinea arion în două situri protejate din Gloucestershire, apoi în Somerset (sud-vest) ziua următoare. Poliția i-a percheziționat domiciliul din Bristol în februarie 2016 și a găsit o mulțime de fluturi morți, inclusiv două exemplare de Marele Albastru.

Anchetatorii au dat de urma colecționarului pe e-Bay, unde negocia fluturii. El a pretins că i-a cumpărat de la ferme din Europa.

Recenzați din 1795, fluturii din specia Marele Albastru au dispărut din Marea Britanie în 1979, apoi au fost reintroduși din Suedia în 1983 în aproximativ zece situri protejate. Conform ONG-ului Butterfly Conservation, există o piață neagră pentru această specie de fluturi, care sunt comercializați cu 200 — 300 de lire sterline (230 până la 350 de euro) bucata.

sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments