Tu stii ce conțin micii vânduți în supermarket-uri? Alimentul-vedetă de 1 Mai e plin de… chiar si gandaci

Tu stii ce conțin micii vânduți în supermarket-uri? Alimentul-vedetă de 1 Mai e plin de… chiar si gandaci

- in CULINAR, DE ACTUALITATE, INEDIT, SANATATE, SOCANT, SOCIAL, UTILE
1603
Comentariile sunt închise pentru Tu stii ce conțin micii vânduți în supermarket-uri? Alimentul-vedetă de 1 Mai e plin de… chiar si gandaci
ingrediente mici

Micii, mâncarea naționala a românului de 1 Mai sunt de fapt un amestec de soia cu șorici, E-uri și coloranți cancerigeni. 

Costă între 14 și 18 lei kilogramul de mici la caserolă și fac deliciul oricărei ieșiri la ”iarbă verde”. Stropiți din plin cu bere, la finalul petrdcerii nimeni nu mai știe dacă starea de rău e de la mici sau de la combinație. Unii sunt indigești de la soia sau colesterol în stare pură, alții conțin mai multe fibre vegetale decât carne, iar unii sunt plini de E-uri cancerigene.

Speriați de amenzile pe care le-ar putea lua, unii dintre producători indică pe etichete cam ce cantitate de carne conțin micii lor. Oricine știe că în economia de piață o indicație de genul ”minim” indică de fapt cantitatea reală.

Micii de ***** au o rețetă fabuloasă: ”minim” 11% proteină (carne de vită și carne de porc), 15% grăsime, condiment naturale, emulsificator – emulgator, acid ascorbic și carmin – colorant produs din pulberea obţinută prin zdrobirea femelei unei insecte numite: coşenilă (coccus cacti) originară din Mexic sau din ouale (gogoşi de coşenilă) acesteia; a fost folosit de secole ca un colorant natural în ţesătorii; în prezent este folosit şi în alimentaţie, în industria cărnii, sau în patiserie.

Altii conțin glutamat de sodium, celebrul E 621, considerat de specialiști una dintre cele mai cancerigene substanțe din lume.

sursa: evz.ro

loading...

Facebook Comments