Porumbul fiert este cosiderat de multi un adevarat deliciu al sezonului! Iar odata ce i-ai redescoperit gustul, parca nu te mai poti opri din mancat! Pe langa ca este plin de fibre, minerale si vitamina C, porumbul fiert are un gust foarte bun, fiind apreciat atat de cei mici, cat si de adulti.
O cantitate de boabe de porumb dulce care incape intr-o cana contine nu mai putin 130 de calorii, 4,2 g proteine, carbohidrati, fosfor, acid folic, Omega 3 si 6, magneziu, potasiu, caroten, dar si multe alte vitamine. Asadar, nu ai niciun motiv sa stai departe de acest deliciu in aceasta vara. Chiar si daca esti la dieta!
Daca si tu te gandeai ca pentru a fierbe porumb nu trebuie nu stiu ce reteta, ca pui doar apa la fiert si gata, ei bine, treburile nu stau deloc asa. Pentru un porumb fiert bine, fraged si delicios trebuie sa cunosti cateva secrete gastronomice!
Secretele celui mai bun porumb fiert
Atunci cand vrei sa fierbi porumb, trebuie sa stii ca un prim pas spre un preparat cu un gust ca in copilarie este o alegere inspirata! Important de retinut este ca, pentru fiert, cel mai bun porumb este cel care are laptisor in boabe – cea mai sigura dovada ca inca este crud.
Fundul oalei trebuie INTOTDEAUNA tapetat cu panusi. In oala, stiuletii trebuie sa fie acoperiti complet de apa. In apa in care fierbe porumbul nu se adauga sare; daca faceti aceasta greseala porumbul dumneavoastra se va intari.
Porumbul fiert prea tare se usuca mult mai repede decat cel care a stat pe foc o perioada de timp potrivita.
Oala in care fierbe porumbul trebuie sa fie suficient de incapatoare. Altfel, atunci cand da in clocot, apa s-ar putea sa de ape afara; nu uitati sa acoperiti cu un capac.
Daca in timpul fierberii cantitatea de apa scade considerabil, adaugati apa ori de cate ori este nevoie.
Pentru un gust mai dulce, in apa in care fierbe porumbul puteti adauga putin zahar (optional).
Tot optional, la servire se poate adauga, pe langa sare, si putin unt.
Daca ti-a ramas neconsumata o cantitate considerabila de porumb fiert, trebuie sa stii ca acesta poate fi congelat; cand vei dori sa il consumim tot ce trebuie sa faci este sa il decongelezi si sa ii mai dai un clocot.
sursa: bzi.ro