Chirie de 4 lei pe lună pentru apartamente din blocuri ANL

Chirie de 4 lei pe lună pentru apartamente din blocuri ANL

- in DE ACTUALITATE
1560
Comentariile sunt închise pentru Chirie de 4 lei pe lună pentru apartamente din blocuri ANL
blocuri anl

E anchetă la Botoşani, acolo unde mai multe persoane plătesc chirii de 4 lei pe lună pentru apartamente din blocuri ANL. Legea s-a modificat recent şi prevede stabilirea chiriei în funcţie de veniturile familiei şi nu în funcţie de suprafaţa locuinţei, cum se întâmpla până acum. Autorităţile verifică dacă cei care plătesc chirii simbolice chiar nu au venituri sau au omis să le declare.

În Botoşani, primăria are 631 de chiriaşi ANL. Până în iunie, toţi plăteau la fel: între 180 şi 400 de lei, în funcţie de suprafaţa apartamentului. Legea s-a modificat, însă, şi prevede noi criterii de calcul, raportate la venitul realizat pe membru de familie. Astfel, cei care au anunţat că se întreţin doar din alocaţiile copiilor au rămas cu doar câţiva lei de plată.

21 de chiriaşi plătesc 4 lei lunar pentru apartamente cu o cameră şi 6 lei pentru 2 camere. Legea prevede limitarea cuantumului chiriei la maximum 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în funcţie de veniturile din ultimul an.

Florinel Gornea, director Locativa: „Datorită unor venituri mici au rezultat chirii mici. E diferenţă foarte mare între locuinţe similare, număr de persoane similar şi diferenţa de chirie este foarte mare, de la 4 lei până la 300 de lei.”

Ca să se asigure că persoanele care plătesc chirii mici chiar au o situaţie financiară precară, autorităţile au decis să facă verificări.

Florinel Gornea, director Locativa: „Nu ne-a rămas decât să începem să verificăm, să căutăm o metodă de verificare a acelor venituri declarate de către chiriaşi. Au declarat numai ca venit alocaţia copilului.În cazul ăsta ar trebui să fie mutaţi şi trecuţi la locuinţe sociale, nu la locuinţe ANL.”

30 % din chiriile încasate întră în vistieria primăriei, iar, odată cu recalcularea acestora, municipalitatea pierde 300.000 de lei anual. Dacă în urma controlului se va stabili că veniturile nu au fost declarate, familiile vor fi evacuate, scrie digi24.ro

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments