Politicianul care a afirmat că pensionarii „n-ar trebui să mai trăiască”, amendat de către CNCD

Politicianul care a afirmat că pensionarii „n-ar trebui să mai trăiască”, amendat de către CNCD

- in DE ACTUALITATE
1469
1

Conform documentelor obținute în exclusivitate de către ecopolitic.ro, în urma sesizării făcute de Asociatia Global Inclusion, legat de afirmațiile jignitoare pe care le-a făcut vicepreşedintele PMP Gorj, Leonida Belgher, la adresa pensionarilor, Consiliul Național pentru Combaterea discriminării (CNCD) l-a amendat pe acesta cu suma de 2000 de lei.

CNCD a mai precizat în decizie, că afirmațiile lui Belgher despre pensionari reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate, obligându-l pe acesta să publice un rezumat al hotărârii în presa națională.

În cadrul unei emisiuni de la un post de radio local – radio Infinit, vicepreședintele PMP Gorj, Leonida Belgher a făcut mai multe afirmații șocante și foarte grave la adresa pensionarilor, declarând fără nicio problemă că pe acestă categorie de oameni nu-i suportă, nu i-a suportat niciodată și că acești oameni nu merită să trăiască.

Decizie-Belgher-CNCD-1-225x300

În cadrul emisiunii-Interviurile Infint FM din data de 1 noiembrie 2017, politicianul a catalogat și a instigat la ură față de o categorie de oameni, PENSIONARII, afirmând că :

”Nu suport și nu am suportat niciodată în viața mea pomanagii ăștia….ăștia nu merită să trăiască! Că din cauza lor suntem în halul în care suntem…
   Să pună mâna să muncească!…..Își merită soarta!”

Chiar dacă moderatoarea a încercat să-l facă pe liderul PMP să-și mai modereze sau să-și retragă afirmațiile, acesta chiar a insistat declarând cu seninătate că-și asumă ceea ce a spus.Aceste afirmații le-a făcut referindu-se la petrecerile de Ziua Vârstnicilor pe care primarii le organizează an de an.

Pus să-şi explice afirmaţiile, Leonida Belgher a continuat să vorbească în acelaşi stil şi a suţinut că afirmaţia sa a fost greşit înţeleasă.

Vicepreşedintele PMP Gorj, Leonida Belgher, refuză să-şi ceară scuze pentru declaraţiile jignitoare făcute la adresa pensionarilor. Politicianul a afirmat, la un post de radio local, că pensionarii sunt „pomanagii care n-ar trebui să mai trăiască”. Pus să-şi explice afirmaţiile, Leonida Belgher a continuat să vorbească în acelaşi stil şi suţine că afirmaţia sa a fost greşit înţeleasă. Declaraţia halucinantă a politicianului a stârnit reacţii dure în rândul pensionarilor.

„Nu suport şi nu am suportat niciodată în viaţa mea pomanagiii ăştia, aceşti pomanagii care se duc să ia pomană ca să voteze, ăştia nu merită să trăiască.” Declaraţia şocantă a politicianului PMP a fost făcută la un post de radio local din Târgu Jiu. După ce a realizat că şi-a ridicat ţara în cap, Leonida Belgher şi-a mai nuanţat afirmaţiile: „Asta aţi dedus dumneavoastră din afirmaţiile mele? Nu, ştiţi că nu retractez niciodată, ce declaraţii fac, mi le asum. Însă m-am referit strict la acei oameni care sunt asistaţi social, că sunt pensionari, că şi-au vândut votul pe orice. Regret faptul că nu am fost înţeles.”

Regretă şi îşi caută scuze. În loc să îşi ceară scuze! Iar oamenii pe care vicepreşedintele PMP Gorj i-a jignit îi dau replica.

Afirmaţia halucinantă a lui Leonida Belgher făcea referire la petrecerile de Ziua Vârstnicilor pe care primarii le organizează an de an. Reprezentanţii unei organizaţii neguvernamentale şi-au anunţat intenţia de a depune plângere penală împotriva politicianului, pentru discriminare şi instigare la ură.

 

loading...

Facebook Comments

1 Comment

  1. Am vrut sa vedem ce scrie in Dex despre pensinari si m-am ingrozit…PENSIONÁR, -Ă s.m. și f. 1. Cel care primește o pensie. 2. Cel care este întreținut, îngrijit într-un ospiciu, într-un azil. [Pron. -si-o-. / cf. fr. pensionnaire].
    substantiv masculin și feminin pensionar

    PENSIONÁR, -Ă s. m. f. 1. cel care primește o pensie. 2. cel întreținut într-un ospiciu sau azil. 3. deținut într-o închisoare. 4. persoană care stă în pensiune la cineva. (< fr. pensionnaire, germ. Pensionär)….. si lista continua cu aceleasi descrieri .

Comments are closed.