DESCOPERIREA care răstoarnă tot ce se ştia până în prezent despre specia umană! TEORIA zguduie din temelii lumea ştiinţifică! FOTO – VIDEO

DESCOPERIREA care răstoarnă tot ce se ştia până în prezent despre specia umană! TEORIA zguduie din temelii lumea ştiinţifică! FOTO – VIDEO

- in DESCOPERIRI, ISTORIE
2060
Comentariile sunt închise pentru DESCOPERIREA care răstoarnă tot ce se ştia până în prezent despre specia umană! TEORIA zguduie din temelii lumea ştiinţifică! FOTO – VIDEO
Homo Sapiens

Cele mai vechi oase de Homo Sapiens  descoperite zguduie din temelii fundația istoriei umane. Ideea că oamenii moderni au evoluat în Africa de Est cu 200.000 de ani în urmă este provocata de descoperirea extraordinară a unor rămășițe umane vechi de 300.000 de ani într-o mina marocană, scrie The Guardian.

Fosile recuperate dintr-o mină veche de pe un munte pustiit din Maroc au demolat una dintre fundamentele cele mai durabile ale istoriei umane: aceea că Homo sapiens a apărut într-un leagăn al omenirii în Africa de Est acum 200 000 de ani.

Arheologii au descoperit oasele a cel puțin cinci persoane la Jebel Irhoud, o fostă mină de bariți la 100 km vest de Marrakesh, în săpături care au durat ani. Ei știau că rămășițele erau vechi, dar au fost uimiți când datarile din testele cu Carbon-14 au arătat că un dinte și uneltele de piatră găsite impreuna  cu oasele au fost vechi de aproximativ 300.000 de ani.

“Reacția mea a fost un mare” wow “”, a declarat Jean-Jacques Hublin, un om de știință senior la echipa de la Institutul Max Planck pentru antropologia evolutivă din Leipzig. “Mă așteptam ca ei să fie bătrâni, dar nu atât de bătrâni”, a mai declarat el.

unelte homo sapiens

Hublin a afirmat că vârsta extremă a oaselor le face cele mai vechi specimene cunoscute ale oamenilor moderni și reprezintă o provocare majoră pentru ideea că cei mai timpurii membri ai speciei noastre au evoluat într-o “Grădină a Edenului” din Africa de Est o sută de mii de ani mai târziu.

“Aceasta ne oferă o imagine complet diferită a evoluției speciilor noastre. Ea merge mult mai departe în timp, dar chiar și procesul de evoluție este diferit fata de ceea ce ne-am gândit “, a declarat Hublin pentru The Guardian. “Se pare că specia noastră a fost deja prezentă, probabil, peste tot în Africa cu 300.000 de ani în urmă. Dacă ar exista o grădină a Edenului, s-ar putea să fi ocupat toata mărimea continentului.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments