Tva de 5% pentru investitorii din turism si redevente zero pentru utilizarea apelor geotermale si minerale

Tva de 5% pentru investitorii din turism si redevente zero pentru utilizarea apelor geotermale si minerale

- in ECONOMIE
995
Comentariile sunt închise pentru Tva de 5% pentru investitorii din turism si redevente zero pentru utilizarea apelor geotermale si minerale
sediu ministerul turismului

MĂSURI ÎN PREMIERĂ PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI DIN ROMÂNIA: TVA DE 5% PENTRU INVESTITORI ȘI REDEVENȚE ZERO PENTRU UTILIZAREA APELOR GEOTERMALE ȘI MINERALE

Turismul din România este unul dintre principalele obiective ale Planului de Acțiune septembrie-decembrie 2018 al Guvernului României. În acest sens, două dintre cele mai importante măsuri care au ca scop dezvoltarea turismului au fost adoptate, astăzi, prin ordonanță de urgență.

Cota de TVA de 5% a fost extinsă la domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, activităţile sportive, recreative si distractive.

De asemenea, o altă măsură pentru stimularea turismului balnear, adoptată prin aceeași ordonanță de urgență, presupune eliminarea redevențelor pentru utilizarea apelor geotermale și minerale naturale utilizate pentru consumul populației la buvetele publice.

Sectorul turistic balnear avea nevoie urgent de aceste măsuri în contextul în care o treime dintre izvoarele termale şi minerale ale Europei sunt în ţara noastră.

În același timp, Ministerul Turismului urmează să definitiveze Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcționare a serviciilor în domeniul turismului.

loading...

Facebook Comments