Uite cum arată și ce conține celebrul manual de educație fizică și sport pentru clasa a V-a

Uite cum arată și ce conține celebrul manual de educație fizică și sport pentru clasa a V-a

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, INEDIT
1606
Comentariile sunt închise pentru Uite cum arată și ce conține celebrul manual de educație fizică și sport pentru clasa a V-a

A apărut manualul de educație fizică și sport pentru clasa a V-a. Ministrul Educaţiei Naționale (MEN), Liviu Pop, făcea furori, la sfârșitul lunii trecute, când anunţat, pe pagina sa de Facebook, că elevii din clasa a V-a vor avea manual de sport.

Iata cum prezintă Editura CD Press manualul de educație fizică și sport:

„Manualul, bine ilustrat, pune la dispoziția elevilor soluții metodice care completează acțiunile didactice realizate la clasă cu peste 300 de imagini (foto, schițe etc.), peste 75 de descrieri ale succesiunii metodice a principalelor procedee tehnice și acțiuni tactice (secțiunea „Cum se realizează”) și peste 30 de secvențe video.

Acces facil la multiple tabele și grafice, care cresc responsabilitatea elevilor și a părinților față de evoluția dezvoltării fizice și a capacității motrice a elevilor.

Aceste materiale sprijină conștientizarea de către elevi a cauzelor eventualelor greșeli de execuție și adoptarea măsurilor corective prin efort propriu.

Contine peste 50 de idei de jocuri dinamice și ștafete descrise pe înțelesul elevilor, incluse în varianta digitală a manualului.

Este o sursă variată de exerciții corective pentru atitudinile corporale deficiente, de legări de elemente acrobatice sau exerciții integrale, de sisteme de acționare pentru dezvoltarea calităților motrice, de structuri tehnico-tactice de evaluare.

Mai mult, manualul este însoțit și de un pachet educaționat extins: Ghidul profesorului (planificare anuală, proiectarea unităților de învățare, sugestii metodologice), descărcabil gratuity și de pe site-ul editurii, acces gratuit la platforma educațională www.clasadigitala.ro (include numeroase materiale digitale descărcabile)”.

Manualul de educație fizică și sport pentru clasa a V-a curpinde și…definiția mersului.

„Mersul este o deprindere motrică naturală care asigură deplasarea omului prin alternarea sprijinului picioarelor pe sol”, scrie în pagina 37 a manualului.

Iată și 10 motive pentru educație fizică și sport, potrivit aceluiași manual:

Acum, rămâne de văzut cât de util va fi, cu adevărat, acest manual și cum va fi el primit de cei 177.000 de elevi din toată țara, care vor trece în clasa a V-a în acest an.

FOTO: cdpress.ro

sursa: libertatea.ro

loading...

Facebook Comments