Lege IMBECILA: De la jumătatea lunii iunie, bărbaților li se va interzice să stea cu picioarele desfăcute în mijloacele de transport în comun

Lege IMBECILA: De la jumătatea lunii iunie, bărbaților li se va interzice să stea cu picioarele desfăcute în mijloacele de transport în comun

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, EXTERNE, INEDIT, LIFESTYLE, NEWS, POLITICA, SOCIAL
1344
Comentariile sunt închise pentru Lege IMBECILA: De la jumătatea lunii iunie, bărbaților li se va interzice să stea cu picioarele desfăcute în mijloacele de transport în comun
madrid

IMBECILITATEA Corectitudinii Politice: Bărbații, OBLIGAȚI să stea cu PICIOARELE STRÂNSE în autobuzele din Madrid. Incepand cu jumătatea lunii iunie, bărbaților li se va interzice să stea cu picioarele desfăcute în mijloacele de transport în comun din capitala Spaniei.

Pentru a-i informa pe pasageri despre această măsură, compania de transporturi EMT a creat niște viniete în care poate fi văzut un bărbat șezând cu picioarele desfăcute și cu un „X” roșu care să marcheze interdicția.

La originea acestei decizii se află grupul Mujeres en Lucha (Femei în luptă) care a inițiat cu câteva luni în urmă o petiție online de sensibilizare a opiniei publice cu titulatura #MadridSinManspreading.

Propunerea a fost respinsă de primăria madrilenă, care a argumentat că „regulamentul călătorilor conține deja o mențiune potrivit căreia fiecare pasager trebuie să se limiteze la scaunul său”, dar a fost preluată de partidul Podemos.

Formațiunea de stânga a prezentat în Parlament pe 6 iunie un proiect de lege care viza să aplice interdicția de desfacere a picioarelor pentru bărbați în toate mijloacele de transport în comun din Madrid.

lara Serra, deputată Podemos, a declarat, citată de Le Figaro:

„Considerăm că a aduce în lumină aceste practici cotidiene de machisme (de la macho – n.r.) este singura modalitate de a progresa.”

Madridul nu este singurul oraș din lume care interzice „manspreading”-ul. Interdicția se aplică și la New York, Tokyo sau Vancouver.

sursa: evz.ro

loading...

Facebook Comments