O familie din Botoșani s-a trezit cu o rachetă antigrindină în grădină. S-au speriat și au sunat la 112

O familie din Botoșani s-a trezit cu o rachetă antigrindină în grădină. S-au speriat și au sunat la 112

- in INEDIT
1587
Comentariile sunt închise pentru O familie din Botoșani s-a trezit cu o rachetă antigrindină în grădină. S-au speriat și au sunat la 112
o-racheta-a-aterizat-in-curtea-unei-familii-din-botosani

O rachetă a aterizat în curtea unei familii din Botoșani. Oamenii au sunat speriați la 112, pentru că nu știau dacă obiectul găsit în grădină va exploda. Echipajele de intervenție sosite de urgență la fața locului au stabilit că este vorba despre o rachetă antigrindină. Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz.

Zgomotul puternic și fumul produs de rachetă l-au speriat teribil pe un bărbat din satul botoșănean Vlădeni-Deal, comuna Frumușica. Pentru că nu știa dacă obiectul care a aterizat în grădină va exploda, omul a sunat, joi seara, la 112 ca să ceară ajutor, conform stiri.botosani.ro.

o-racheta-a-aterizat-in-curtea-unei-familii-din-botosani1

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani. Specialiștii au ajuns la concluzia că este vorba despre o rachetă antigrindină.

Incidentul neobișnuit face obiectul unei anchete demarate atât de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, cât și de Centrul Antigrindină Iași.

Dan Axinte, directorul Centurlui Antigrindină Iași, a menționat că racheta a fost trasă din centrul antigrindină situat în localitatea Maxut, situată la limita judeţelor Iaşi şi Botoşani.

„Astăzi (joi – n.r.) au fost trase din punctul de la Maxut trei rachete antigrindină şi alte 16 din punctul antigrindină de la Huşi, întrucât au existat probleme. Ne-am confruntat cu un ciclon de la Marea Mediterană. Este destul de periculoasă o astfel de rachetă care cade în acest mod. În urmă cu doi ani o rachetă de acest fel a căzut prin acoperişul unei case, acesta a căzut în curtea unei localnice. În mod normal racheta ar trebui să se autodistrugă în aer, probabil ceva nu a funcţionat. Am declanşat şi noi o anchetă”, a spus directorul Centrului Antigrindină Iaşi, Dan Axinte, conform Ziarul de Iași.

Potrivit specialiștilor, tunurile sonice sau tunurile antigrindină sunt dispozitive care emit unde sonice spre norii în care se formează grindina, pentru a opri formarea particulelor de gheață.

Rachetele antigridină sunt folosite în agricultură pentru protejarea culturilor. Rachetele cu o dimensiune de aproape 50 de centimetri trebuie să se fragmenteze după ce lovesc norii de grindină pentru a nu pune în pericol populația.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi după-amiază, un cod portocaliu pentru ploi, vânt și grindină. Sursa: libertatea.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments