Un biciclist care s-a rănit în zona Muntelui Semenic, ajutat de un câine care s-a lipit de el și l-a încălzit până la venirea salvatorilor. Ce s-a întâmplat când a venit ambulanța

Un biciclist care s-a rănit în zona Muntelui Semenic, ajutat de un câine care s-a lipit de el și l-a încălzit până la venirea salvatorilor. Ce s-a întâmplat când a venit ambulanța

- in INEDIT
1585
Comentariile sunt închise pentru Un biciclist care s-a rănit în zona Muntelui Semenic, ajutat de un câine care s-a lipit de el și l-a încălzit până la venirea salvatorilor. Ce s-a întâmplat când a venit ambulanța
biciclist si caine

Un bărbat de 40 de ani din Reșița a fost ajutat de un câine să-și mențină temperatura corpului, timp de aproximativ un sfert de oră, după ce a căzut de pe bicicletă și nu se mai putea mișca. Jandarmii montani din Caraș-Severin care au intervenit de urgență la acest caz, din 16 iulie, au precizat că patrupedul a rămas lângă biciclist și după sosirea lor. Purtătorul de cuvânt al instituției a precizat pentru Digi24 ce s-a întâmplat cu câinele.

Jandarmerii au fost uimiți de ce au văzut când au ajuns la fața locului, în urma sesizării lor prin numărul de urgență 112, în zona Platoului Semenic, în cazul unui bărbat care a căzut de pe bicicletă și nu putea să se miște.

„În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgență 112, luni, 16 iulie, în jurul orei 22.00, jandarmii montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din mun. Reșița, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă. La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla într-o stare ușoară de hipotermie. Primul salvator al bărbatului a fost un câine care imediat după producerea incidentului s-a așezat lângă victimă și l-a protejat, încălzindu-l cu corpul său. Patrupedul a rămas lângă el până la sosirea jandarmilor”, arată pagina de Facebook a Jandarmeriei Caraș-Severin.

biciclist si caine

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Caraș-Severin l-a transportat pe bărbatul rănit la spital, însă momentul emoționant nu s-a oprit aici.

Marian Săndulescu, purtător de cuvânt al IJJ Caraș-Severin, a declarat pentru Digi24 că atunci când bărbatul a fost urcat în salvare, câinele a sărit și el în autoturism „fiind dat jos cu greu”.

„La plecarea ambulanței, câinele a început să alerge după ambulanță până când i-a pierdut urma. A fost un moment emoționant pentru colegii mei”, a precizat el.

Întrebat ce s-a întâmplat cu câinele, Marian Săndulescu a spus că a plecat înapoi în pădure: „Acolo sunt și multe stâne de oi și cred că aparținea de cineva de acolo”.

Câinele care l-a salvat pe biciclistul rănit a fost găsit și adoptat de către vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

loading...

Facebook Comments