ANUNȚ IMPORTANT despre ANTENA 3. Chiar ACUM

ANUNȚ IMPORTANT despre ANTENA 3. Chiar ACUM

- in NEWS
1175
Comentariile sunt închise pentru ANUNȚ IMPORTANT despre ANTENA 3. Chiar ACUM
antena3

Reprezentanții Antenei 3 spun că site-ul le-a fost spart de hackeri, care au instalat un script de minat criptomonede după modelul Bitcoin.

„Secţiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permiţându-se utilizarea unui script de minat”, a anunţat Antena 3, într-un comunicat postat pe site-ul postului în această dimineaţă, scrie paginademedia.ro

Reacţia a venit după ce pe platforma reddit şi apoi pe mai multe site-uri de ştiri a apărut informaţia că site-ul ar folosi un miner de criptomonede.

Principala problemă pentru utilizatori în acest caz este că, în momentul în care urmăresc Antena 3 pe site, scriptul respectiv foloseşte procesorul dispozitivului la 100%, de la 10%, în testele profit.ro. Linia javascript pentru Coinhive utilizează puterea de calcul şi energia electrică a utilizatorului pentru a produce criptomoneda Monero, una dintre monedele virtuale copiate după Bitcoin.

„Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create şi asigurăm pe toţi că nu a existat nici intenţie şi nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.”, au transmis reprezentanţii Antenei 3 într-un punct de vedere.

Ce spun oficialii Antena 3

În seara zilei de 10 ianuarie 2018, secţiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permiţându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breşe de securitate pe unul dintre serverele Antena3.ro, aflat în gestiune externalizată.

Problema a fost rezolvată în timpul nopţii, la scurt timp după ce am aflat de existenţa ei.Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor.

Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create şi asigurăm pe toţi că nu a existat nici intenţie şi nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.

„A fost un atac al unor hackeri, care au reuşit să injecteze un script în pagina de LIVE a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertaţi am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02:00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi şi să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, Director Digital Antena TV Group. Sursa: capital.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments