Ticăloșia Austriei: scoate petrolul din România, ne defrișează pădurile, trage sforile în sistemul bancar românesc dar… NU vrea România în Shengen

Ticăloșia Austriei: scoate petrolul din România, ne defrișează pădurile, trage sforile în sistemul bancar românesc dar… NU vrea România în Shengen

- in POLITICA
26333
3
romania vs austria

Trei state europene au mitraliat într-o zi intențiile României de a adera la Schengen. Austria, Germania și Olanda au spus un NEIN ferm intrării României în spațiul Schengen.

„După ce scoate petrolul României, după ce trage sforile în sistemul financiar românesc prin băncile austriece, dupa ce bărbierește pădurile țării printr-un prieten al președintelui, Austria spune că are “neliniști” în privința României? E o măgărie ce face această țărișoară, care a refăcut imperiul austro-ungar, dar nu cu granițele pe munții Carpați, ci până la Marea Neagră!”, a afirmat  Mircea Dinescu.

Austria, cel mai mare investitor în România, a fost prima  care și-a anunțat, joi, opoziția față de aderarea României la spațiul Schengen. Cancelarul social-democrat Christian Kern a calificat drept „necugetată” abordarea lui Juncker, amintind că pentru adoptarea monedei euro trebuie respectate cu strictețe criteriile de la Maastricht. Ministrul de externe, Sebastian Kurz  a accentuat că „zona euro și spațiul Schengen sunt deschise tuturor celor care îndeplinesc criteriile”, iar dacă aceste criterii nu sunt îndeplinite, nimic nu este posibil.

Ulterior, Mark Rutte, premierul Olandei, țară care de ani buni pune bețe-n roate aderării noastre la Schengen, afirma că  viziunea despre viitorul Uniunii Europene expusă de Jean-Claude Juncker este cea a unui ”romantic”.  ”Cred că atunci când cineva are viziuni, trebuie să consulte un doctor”, a completat Rutte. Întrebat despre propunerea lui Juncker ca România și Bulgaria să fie primite în Schengen imediat, premierul olandez a răspuns: „Nu acum. Ne opunem. Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor și corupția”.

În aceeași notă a fost și declarația ministrului german de Interne, Thomas de Maiziere. El spune că nu vede pentru România și Bulgaria „nicio posibilitate să intre în spațiul Schengen. „Sincer vorbind, mai au un drum lung de parcurs”, a punctat responsabilul german.  Mai tranșant a fost președintele comisiei de finanțe a Uniunii Creștin Sociale (CSU – aliata bavareză a Uniunii Creștin Democrate a cancelarului Angela Merkel), Hans Michelbach, care s-a pronunțat clar împotriva extinderii zonei euro și a spus direct că România și Bulgaria nu îndeplinesc condițiile pentru a se alătura acestei zone.

Sursa: ActiveNews.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments

3 Comments

  1. asta s-a intamplat si in trecut prin anii 40 cam asa ceva doar nu o faceau austriecii ci nemtii

  2. Problema este ca decand suntem in UE,tara este furata sistematic de tari ca Austria,Franta,Germania,Anglia etc,care extrag aur de la minele din Suceava si alte zone de pe langa Rosia Montana,mai mult suntem tratati ca ultimii oameni din Europa,vezi doamne ca nu avem granite securizate,dar America Grecia,Italia,Austria,Germania,Belgia..etc,au granite securizate?Din moment ce au emigranti mai multi decat in Romania si mai mult fac atentate,violuri,crime?E clar ca noi nu reprezentam nimic ptr ei,dor averea Romaniei este interesul lor si sa-si faca aici supermarcket-uri,cu marfa la mana a2a,si ceva industrie cu mana de lucru slab platita.Daca sunt asa de “interesati” de soarta Romaniei,de de nu ne accpta in spatiul shenghen?

  3. Corect au dorit sa faca afaceri in Romania au semnat pentru aderare UE .Restul este problema de imagine a Romaniei pentru care noi suntem raspunzatòri.

Comments are closed.