„Naște, mamă, că oricum copilul este mort!” Drama unei mame care a născut în Maternitatea Botoșani. Care este reacţia medicilor

„Naște, mamă, că oricum copilul este mort!” Drama unei mame care a născut în Maternitatea Botoșani. Care este reacţia medicilor

- in SANATATE, SOCIAL
1749
Comentariile sunt închise pentru „Naște, mamă, că oricum copilul este mort!” Drama unei mame care a născut în Maternitatea Botoșani. Care este reacţia medicilor

O tânără mămică din Botoşani acuză cadrele medicale de la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati pentru moartea copilului ei. Tânăra crede că, dacă ar fi fost văzută de un medic imediat cum a ajuns la spital, copilul ar fi putut fi salvat. Mai mult, tânăra povesteşte în detaliu tratamentele la care a fost supusă pe perioada internării.

O tânără însărcinată, în vârstă de 18 ani, din localitatea Ungureni, județul Botoșani, a ajuns duminică dimineața la Secția de Obstetrică și Ginecologie. A mai născut un copil în urmă cu un an și 11 luni, iar acum, când au luat-o durerile, și-a dat seama că i-a venit sorocul. A chemat Ambulanța, iar duminică în jurul orei 05.00 a ajuns la Maternitate, scrie stiri.botosani.ro.

După internare, tânăra spune că a fost dusă într-un salon, dar că niciun medic nu ar fi venit să o vadă, deşi avea dureri. Spune că a fost văzută doar de asistente, care la un moment dat i-ar fi spus că nu se mai aud bătăile inimii copilului, atunci fiind chemat medicul care era de gardă.

Tânăra povestește că a fost dusă în sala de nașteri, unde a adus pe lume un făt mort. Nu înțelege cum a fost posibil acest lucru, în condițiile în care susține că a fost pe perioada sarcinii la control și a simțit copilul mișcându-se chiar și după ce a ajuns la spital, duminică dimineaţa.

Când am ajuns la spital la ora 05.00, cu ambulanța, aveam dilatație 6 cu 5 și nu m-a mai pus să mă vadă, nici dilatație, nimic, până la ora 08.00, când a venit doamna doctor. Prima dată când m-au ascultat se auzea inimioara la copil, apoi a început să bată mult mai încet până nu s-a mai auzit deloc și când m-au dus la ecograf au spus că este mort copilul. Sarcina era ajunsă la termen, copilul era dezvoltat normal, avea 3.200 de grame. Am fost la medic tot timpul la control, mi-a spus că copilul este bine și că nu o să fie nicio problemă nici la naștere. M-au luat durerile prin somn și știind că eram cu sarcina la termen am venit la spital și nu s-au sinchisit să mă bage prea tare în seamă pentru că fiecare mamă are dureri… Nu mi s-a rupt apa și o asistentă mi-a spus că nu pot naște până nu mi se rupe apa, dar nici la primul copil nu mi s-a rupt (…) Până nu a sunat o doamnă asistentă medicul de gardă și a spus că este o problemă că nu se mai aude inimioara la copil… A venit medicul de gardă și la ecograf mi-a spus că îi pare rău, dar copilul e mort. Când am ajuns la spital copilul trăia, l-am simțit, a spus tânăra.

Femeia susţine că i s-ar fi reproşat că nu a venit mai repede la spital, dar spune că nu s-a simţit rău, ci a venit când au luat-o durerile. Ea aşteaptă acum rezultatul necropsiei, după care va decide dacă va face plângere la Poliţie şi la Colegiul Medicilor. Tânăra crede că, dacă ar fi fost văzută de un medic imediat cum a ajuns la spital, copilul ar fi putut fi salvat.

După ce am născut, o asistentă mi-a spus că trebuie să fi fost copilul mort, că de ce nu am venit mai devreme, și am spus că nu are cum să fie mort că eu l-am simțit toată ziua, că a mișcat. Au dat vina pe mine că era copilul mort. M-au suit pe masă și mi-au spus “naște, mamă, că oricum copilul este mort”. Aștept rezultatul autopsiei și când voi ajunge acasă voi vorbi cu soțul, cu familia, și voi vedea ce e de făcut, a mai spus tânăra, citată de stiri.botosani.ro.

De cealaltă parte, reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati susţin că fătul era mort în momentul în care tânăra a ajuns la spital, iar medicii legişti vor stabili cauzele decesului.

Pacienta s-a prezentat la spital și, din ceea ce au declarat medicii, pacienta a prezentat un făt mort în momentul în care a ajuns la spital. Pacienta a fost luată o singură dată în evidența spitalului, i s-au recomandat anumite investigații pe care trebuia să le facă și să revină la control, aceasta nu s-a mai prezentat la spital. Din ceea ce am fost informat, fătul era mort în momentul în care a ajuns la spital. Urmează ca în cursul zilei de 14 decembrie să primim rezultatele de la autopsie, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

 

 

loading...

Facebook Comments