Servicii stomatologice decontate de CNAS. Cine beneficiază de gratuitate

Servicii stomatologice decontate de CNAS. Cine beneficiază de gratuitate

- in SANATATE
4626
Comentariile sunt închise pentru Servicii stomatologice decontate de CNAS. Cine beneficiază de gratuitate

Numeroase sondaje au revelat faptul că populaţia nu este foarte bine informată în privinţa serviciilor stomatologice decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Legislaţia prevede că asiguraţii pot beneficia de tratamente stomatologice compensate de CNAS sau de gratuitate, după caz.

Copii sub 18 ani

Serviciile medicale de pedodonţie şi ortodonţie, precum şi serviciile medicale preventive şi tratamentele stomatologice incluse în pachetul de bază acordate copiilor sub 18 ani sunt decontate 100%.

Pacienţi peste 18 ani

Asiguraţii care au mai mult de 18 ani beneficiază de serviciile medicale preventive şi tratamentele de medicină dentară incluse în pachetul de bază, decontate de CNAS în cote de 40%, 60% şi 100%, în funcţie de tipul acestora.

Urgenţe

Serviciile de medicină dentară de urgenţă, respectiv pachetul minimal, se acordă oricărei persoane, indiferent dacă are sau nu calitatea de asigurat, fără co-plată din partea acesteia.

Asigurare facultativă

Persoanele care se asigura facultativ beneficiază de serviciile medicale de medicină dentară de urgenţă, cu excepţia copiilor în vârstă de până la 18 ani, care beneficiază de serviciile medicale de medicină dentară incluse în pachetul de bază.

Citeşte AICI care sunt condiţiile acordării pachetului minimal şi pachetului de servicii.

 

Sursa: doctorulzilei.ro

loading...

Facebook Comments