STRIGĂTOR LA CER | Bătrână condamnată la 8 luni de închisoare pentru o datorie de 290 lei

STRIGĂTOR LA CER | Bătrână condamnată la 8 luni de închisoare pentru o datorie de 290 lei

- in DE ACTUALITATE, SOCIAL
1716
Comentariile sunt închise pentru STRIGĂTOR LA CER | Bătrână condamnată la 8 luni de închisoare pentru o datorie de 290 lei

Decizie scandaloasă a justiției române. În timp ce pentru corupții care devalizează țara, judecătorii aplică pedepse modeste și îi lasă în liberate fără recuperarea prejudiciului, pentru omul de rând, justiția este nemiloasă.

O bătrână din Brăila a fost condamnată la opt luni de închisoare pentru că ar fi avut de dat la stat suma de 290 lei ca impozit pentru o chirie.

Maria Avram, în vârstă de 59 de ani, a fost condamnată recent la o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că n-a plătit impozit după ce şi-a închiriat apartamentul. În plus,bătrâna trebuie să presteze 60 zile de muncă în folosul comunităţii. Și pentru că nu a știut să facă recurs, sentinţa a rămas definitivă și irevocabilă.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în perioada iunie – noiembrie 2015, soţii Şişu au locuit, împreună cu cei trei copii ai lor, într-un imobil din Brăila situat pe strada Enăchiţă Văcărescu, proprietatea inculpatei Maria Avram.

Avram locuia într-o altă clădire, pe strada Alecu Russo din municipiu. Chiriaşii i-au plătit proprietarei 300 lei lunar, fără să se fi încheiat un contract de închiriere între părţi, potrivit legii, şi fără să fie emise chitanţe.

În urma unei reclamaţii primite de la vecinii Mariei Avram, Poliţia Brăila s-a sesizat în acest caz şi a început cercetările, iar în vara anului trecut inculpata a fost trimisă în judecată.

Maria Avram a recunoscut în faţa anchetatorilor că n-a încheiat niciun contract de închiriere şi nu a declarat veniturile obţinute organelor fiscale.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a comunicat că Avram Maria datorează bugetului consolidat al statului, pentru veniturile încasate din cedarea folosinţei locuinţei, sumele de 216 lei – reprezentând impozit pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor – şi 74 de lei – reprezentând contribuţie de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor – totalizând suma de 290 lei.

Deși Maria Avram şi-a achitat datoriile către stat, instanța a condamnat-o la opt luni de înschisoare și 60 de zile muncă în folosul comunității.

Oare de ce justiția nu funcționează cu atâta vigilență și celeritate în cazul marilor corupți?!

sursa: recentnews.ro

loading...

Facebook Comments