De “mareea terestră” puțini au auzit. Aceasta face ca pământul să se ridice cu 45 de cm în zona Bucureștiului

De “mareea terestră” puțini au auzit. Aceasta face ca pământul să se ridice cu 45 de cm în zona Bucureștiului

- in STIINTA
1952
Comentariile sunt închise pentru De “mareea terestră” puțini au auzit. Aceasta face ca pământul să se ridice cu 45 de cm în zona Bucureștiului
maree terestra

Deși pare fantezist, geologii susțin că mareea terestră este un fenomen real, pe care pământul îl produce. Știinta explică existenta acestui fenomen plecând de la legătura strânsă dintre soare, lună și pământ, care determină niște ritmuri în spațiul nostru de existență.

În cazul Pământului sursele de forțe exterioare de gravitație, care se exercită cel mai puternic sunt Luna și Soarele. Dat fiind apropierea Lunii de Pământ, efectul forței sale de gravitație este în formarea forței de maree terestre, de aproximativ două ori mai puternic decât cel al Soarelui, deși el are o masă incomparabil mai mare.

Mai mult decât atât, mareea terestră este prezentă în centrul Bucureștiului, fiind “responsabilă” de ridicarea pământului cu 45 de cm. Fenomenul se întamplă de două ori pe zi, în zona kilometrului zero al capitalei.

“Chiar aici, la kilometrul zero al Bucureștiului, în spatele Teatrului Național, avem un laborator. Aici am văzut pentru prima dată ce înseamnă să măsori fluctuația mareei terestre. Mareea terestră în dreptul Bucureștiului ajunge cam la 45 de cm. Deci noi ne ridicăm și coborâm de 2 ori pe zi cu tot pământul pentru că e o undă care ne mișcă.” a declarat prof. dr. Florin Munteanu, șeful catedrei Unesco de geofizică, de pe lângă Academia Română. Sursa: antenasatelor.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments