“DISPOZITIVUL DE DISTRUGERE” folosit de Hitler ar putea valora mai mult 300000 de dolari !

“DISPOZITIVUL DE DISTRUGERE” folosit de Hitler ar putea valora mai mult 300000 de dolari !

- in EDUCATIE SI CULTURA, INEDIT, ISTORIE
1751
Comentariile sunt închise pentru “DISPOZITIVUL DE DISTRUGERE” folosit de Hitler ar putea valora mai mult 300000 de dolari !

Telefonul lui Adolf Hitler a folosit pentru a lansa ordine care au dus la moartea a milioane de oameni a fost scos la licitație. Telefonul vopsit rosu, cu bucăți de negru care arată calitatile sale originale, este gravat pe spate cu numele Führerului și celebra zvastică.

Telefonul de bachelită realizat de Siemens, denumit si “dispozitivul mobil de distrugere a lui Hitler” și se spune că a fost “probabil cea mai distructiva” armă “a tuturor timpurilor”. Se spune că l-a folosit pe parcursul ultimilor doi ani ai războiului.

La scurt timp după victoria aliată, un ofițer britanic a scos telefonul din Führerbunker, fiul său Ranulf Rayner, 82 de ani, povesteste pentru CNN : “Tatal meu nu la văzut ca o relicvă a zilelor de glorie ale lui Hitler, ci mai mult ca o rămășiță ponosită a înfrângerii lui, un fel de trofeu de război.”

Casa de licitații explică faptul că, după ce rușii i-au facut tatălui lui Rayner Ralph, un tur al buncărului, ei i-au oferit telefonul negru folosit de soția lui Hitler, Eva Braun.

El a răspuns că prefera culoarea roșie, și așa i-au predat telefonul lui Hitler în schimb, care era de culoare rosie.

Un alt suvenir al sau, o statueta reprezentand un caine lup alsacian, primita de Hitler direct de la Heinrich Himmler, a fost deasemenea scoasa la licitatie pentru aprox 35000 $.

Statueta reprezentand cainele , a fost facuta manual in lagarul de concentrare de la Dashau. “Este un obiect destul de urat, la fel de sinistru ca telefonul”, a mai afirmat Ranulf Rayner pentru CNN.

loading...

Facebook Comments