Asigurările RCA ar putea avea preţuri mai mici pentru şoferii cu risc scăzut de daune

Asigurările RCA ar putea avea preţuri mai mici pentru şoferii cu risc scăzut de daune

- in AUTO, DE ACTUALITATE, ECONOMIE, SOCIAL
1339
Comentariile sunt închise pentru Asigurările RCA ar putea avea preţuri mai mici pentru şoferii cu risc scăzut de daune
Companiile de asigurări vor putea oferi preţuri mai mici şoferilor cu riscuri bune, spre deosebire de situaţia actuală, când pla­fonarea tarifelor a dus la cazuri în care şo­ferii cu conduită bună plătesc aproape cât cei cu istoric ridicat de daune, se arată într-un comunicat transmis de Uniunea Na­ţio­nală a Societăţilor de Asigurare şi Reasi­gu­rare din România (UNSAR).

UNSAR arată că, în ciuda informaţiilor vehi­culate privind creşterea nejustificată a pre­ţurilor RCA, preţurile poliţelor pentru toate categoriile de clienţi au fost într-o con­tinuă scădere în perioada august-octombrie 2016, înaintea aplicării tarifului maximal.

Mai mult, „segmentele cu risc scăzut de dau­ne, cum ar fi autoturismele deţinute de per­soane fizice, au beneficiat, pe tot par­cur­sul anului 2016, de fluctuaţii mici ale pri­me­lor medii, în ciuda plafonării im­puse începând cu jumătatea lunii noiembrie“.

În opinia asigurătorilor, „principalii be­ne­ficiari ai plafonării tarifelor au fost seg­men­tele de clienţi cu daunalitate mare“.

În plus, „schimbarea sistemului bonus/malus prin scăderea numărului claselor de bonus şi modificarea coeficienţilor de ajustare a făcut ca diferenţa dintre preţul poliţei RCA pentru un client cu o conduită bună şi unul cu daune (strict din aplicarea sistemului bonus/malus) să nu fie mai mare de 15%“.

sursa: zf.ro

loading...

Facebook Comments