Dacia a lansat noua generatie Duster. NIMIC nu mai e la fel. E complet NOU. Uite ce bine arata (foto+video)

Dacia a lansat noua generatie Duster. NIMIC nu mai e la fel. E complet NOU. Uite ce bine arata (foto+video)

- in AUTO, INEDIT, UTILE
1484
Comentariile sunt închise pentru Dacia a lansat noua generatie Duster. NIMIC nu mai e la fel. E complet NOU. Uite ce bine arata (foto+video)

Automobile Dacia a lansat în premieră mondială marţi, la Salonul Auto de la Frankfurt, noul model Duster, dotat cu o gamă extinsă de echipamente care pun accent pe confortul şoferului şi al pasagerilor, dar şi cu un design exterior dinamizat.

„Noul Duster păstrează atuurile care au contribuit la succesul primei generaţii: un spaţiu interior generos, capacităţi remarcabile în off-road şi un preţ fără egal”, se arată în dosarul de presă prezentat de Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt.

Pe scurt, potrivit Dacia, noul Duster are „un design exterior 100% nou, modern şi robust, un interior cu design inedit, confortabil, ergonomic şi utilizând materiale de calitate, echipamente noi care facilitează utilizarea în viaţa de zi cu zi” şi „conferă un confort îmbunătăţit şi un plus în materie de plăcere la volan, dar şi o experienţă off-road îmbunătăţită şi capacităţi de trecere în teren accidentat la acelaşi nivel cu generaţia precedentă”.

duster 2017 vs. duster 2016

Utilizarea în off-road este facilitată de introducerea unor echipamente noi, precum sistemul „multiview camera”. Noul Duster propune totodată o serie de echipamente inedite în gama Dacia, aşteptate de clienţi: senzor de depăşire în unghiul mort, airbag-uri cortină, sistem de climatizare automată, card de acces mâini libere şi sistem de activare automată a farurilor.

„Datorită liniilor înălţate şi aspectului mai lat al vehiculului, Noul Duster pare mai impozant iar caracterul său de SUV şi mai afirmat”, a declarat Laurens van den Acker, director de design industrial Groupe Renault.

Partea frontală a noului Duster se remarcă prin: un calandru nou, încadrat de blocuri optice extinse în lateral, care accentuează lăţimea percepută a maşinii; o nouă identitate luminoasă care integrează lumini de zi cu LED repartizate în trei segmente; o capotă a motorului redesenată care conferă o impresie de robusteţe; un scut frontal mărit, cu aspect cromat, rezistent la zgârieturi şi care îşi păstrează aspectul de origine în timp.

În profil, noul Duster prezintă: flancuri înălţate, care accentuează impresia de robusteţe; un parbriz poziţionat cu 100 mm. mai în faţă şi mai înclinat în comparaţie cu cel al modelului actual, fapt care sporeşte senzaţia de spaţiu disponibil la interior; bare de pavilion cu un design modern dispuse în prelungirea liniei parbrizului; jante din aliaj de 17 inch şi pasaje ale roţilor puternic evazate; ornamente de culoare neagră dispuse în partea din spate a aripilor laterale frontale.

Partea din spate se remarcă prin: bosajele generoase din partea superioară a aripilor spate; blocuri optice dispuse în extremităţi; semnătura luminoasă Dacia cu 4 carouri roşii, adaptată noului model; scutul de protecţie spate de dimensiuni sporite, de culoare crom.

„La interior, Noul Duster a fost complet redesenat. El este acum mai confortabil şi mai practic, propunând comenzi mai accesibile, echipamente noi şi mai multe spaţii de depozitare. Calitatea materialelor şi finisările mai precise demonstrează faptul că Dacia a trecut la o nouă etapă cu Noul Duster”, a spus David Durand, director de design Dacia.

Dacia mai precizează că noul Duster acordă prioritate pentru confortul interior. „Designul interior a fost complet revăzut pentru a deveni mai practic şi mai confortabil. Dispunerea parbrizului cu 10 centimetri mai în faţă conferă o senzaţie de spaţiu mărit la interior. O atenţie deosebită a fost acordată acusticii, iar insonorizarea habitaclului a permis reducerea semnificativă a nivelului sonor”. În plus, „noua planşă de bord, mai verticală, pare orientată spre şofer datorită formei sale, granulaţia mai fină a materialului din care este alcătuită planşa de bord, îmbinările mai precise şi culoarea mată a plasticului conferă interiorului un aspect valorizant, iar faţada centrală a planşei de bord include un ecran MediaNav Evolution poziţionat mai sus, accesibil şi uşor lizibil”. Totodată, butoanele de comandă sunt dispuse sub forma unei claviaturi, dând astfel o notă modernă habitaclului. Comenzile sistemului de climatizare automată amintesc prin forma lor rotundă de cele trei aeratoare dispuse în partea superioară a planşei de bord.

Volanul este reglabil în înălţime (40 mm) şi în adâncime (50 mm), permiţând astfel şoferului să îşi ajusteze cea mai bună poziţie de condus. Disponibil pe toate modelele gamei Dacia, acest volan cu patru braţe integrează în centru comanda claxonului. Nivelele superioare de echipare beneficiază de un volan îmbrăcat în material Soft Feel foarte rezistent şi în acelaşi timp mai moale şi mai plăcut la atingere.

Consola centrală adăposteşte noi spaţii de depozitare. Dispunerea manetei frânei de mână a permis obţinerea unui spaţiu suplimentar. Consola integrează o nouă manetă a cutiei de viteze cu inserţii din crom satinat. Panourile portierelor integrează mânere de deschidere robuste şi cotiere din material plăcut la atingere.

Volumul spaţiilor de depozitare de la interior sporeşte cu 5,8 l, ajungând în total la 28,6 l. Printre spaţiile noi se numără un sertar situat sub scaunul pasagerului din faţă, având capacitatea de 2,7 l. Noul Duster dispune de un portbagaj cu un volum echivalent cu cel al predecesorului său: 445 dm3 în versiunea 4X2 şi 376 dm3 în versiunea 4X4.

„Cu Noul Duster, am dorit să propunem echipamente noi în materie de confort şi de siguranţă, inedite până acum în gama Dacia. Pentru a putea propune aceste echipamente la cel mai bun preţ, am revizuit în profunzime unele tehnologii concentrându-ne pe aspectele esenţiale ale prestaţiilor respective. Sistemul multiview camera este foarte simplu şi se dovedeşte foarte util atât în offroad, cât şi în circulaţia urbană.

Funcţionarea cardului mâini libere a fost simplificată. Noul Duster oferă mai mult confort, un plus de siguranţă şi un nivel de finisare superior la un preţ la fel de accesibil”, a menţionat Vincent Fournier, director de program Duster.

Noul Duster beneficiază de un sistem de climatizare automată. Datorită celor cinci aeratoare (trei centrale şi două laterale), repartizarea aerului rece sau cald este optimă în interiorul vehiculului. Sistemul a fost îmbunătăţit în mod special pentru ţările calde.

Modelul propune de acum cardul mâini libere, tehnologie utilizată de mai mulţi ani în cadrul Grupului Renault. Uşor de utilizat, sistemul declanşează automat deschiderea tuturor portierelor la apropierea şoferului şi încuierea acestora (însoţită de un semnal sonor) atunci când acesta se îndepărtează. Nu mai este necesară nici utilizarea cheii pentru pornirea maşinii, acest lucru realizându-se cu ajutorul butonului start/stop.

Noul Duster dispune de un avertizor de depăşire în unghiul mort. Cei 4 senzori cu ultrasunete amplasaţi în colţurile maşinii detectează prezenţa vehiculelor (motociclete sau camioane) situate în spate sau în lateral. Pericolul este semnalat printr-un martor luminos situat în oglinda retrovizoare laterală.

Noul Duster oferă un plus de siguranţă datorită structurii ranforsate, noilor armături ale scaunelor, airbag-urilor cortină şi sistemului de aprindere automată a farurilor.

„Noua direcţie asistată electric uşurează manevrele atât în oraş cât şi în parcurs off-road. La drum întins, aceasta îi asigură noului Duster un comportament dinamic şi o plăcere de a conduce la cel mai înalt nivel”, se mai arată în dosarul de presă.

De asemenea, noul Duster prezintă capacităţi offroad la cel mai bun nivel din segment şi se dovedeşte şi mai agreabil în utilizare. „Deşi vizual afişează o alură mai impozantă, noul Duster nu se îndepărtează de dimensiunile predecesorului său: 4,3 m lungime şi 1,8 m lăţime; o gardă la sol de 210 mm; un unghi de atac apropiat de 30° şi un unghi de degajare de 33° care îi conferă capacităţi reale în offroad”.

Noul Duster dispune de noi sisteme de asistenţă pentru un plus de confort şi siguranţă. Modelul este echipat cu un sistem multiview camera, alcătuit din 4 camere de filmat (1 frontală, 2 laterale şi 1 în spatele vehiculului). Datorită acestuia, şoferul poate observa ce se află în jurul maşinii sale şi poate realiza manevrele în off-road în deplină siguranţă. Acest echipament se dovedeşte la fel de practic în utilizarea cotidiană în timpul manevrelor de parcare. Sistemul se declanşează automat la cuplarea treptei de marşarier.

Sistemul de control la coborâre (Hill Descent Control), completat de sistemul de asistenţă la demarajul în rampă (Hill Start Assist) facilitează conducerea în teren accidentat.

Pentru adepţii traseelor offroad, ecranul de informaţii 4×4 afişează o busolă şi indică în timp real înclinarea vehiculului.

sursa: cotidianul.ro

sursa foto: playtech.ro

loading...

Facebook Comments