Ouale sunt unul din ingredientele cele mai versatile. Multi oameni folosesc oua pentru a face micul-dejun, preparat in diverse moduri.Pe langa faptul ca sunt usor de pregatit, oualele sunt extrem de hranitoare si sanatoase.
In consecinta, multi oameni cumpara oua in vrac si de cele mai multe dintre ele le pastreaza la temperatura camerei sau la frigider. Cu toate acestea, este o dezbatere pe aceasta tema daca este bine sau nu sa le pastram in frigider. Cu toate acestea cei care tin ouale refrigerate au un risc mare de a obtine salmonella.
Potrivit National Public Radio, ouale nu ar trebuie tinute la frigider. Explicatie este ca exista alte masuri de protectie impotriva salmonellei cum ar fi controale, masini de spalat automate si urmarirea traseului de la furnizor la magazin.
FDA a raportat ca vaccinurile impotriva salmonellei este cea mai eficienta metoda de prevenire a bacteriei. De asemenea trebuie verificate informatiile tehnice si ouale nu trebuie lasate la temperatura camerei pentru mai mult de doua ore. In plus o bacterie care poate provoca intoxicatii alimentare afecteaza mirosul alimentelor, gustul sau aspectul.
In cele din urma este doar decizia ta. Tu trebuie sa fii constient de ouale achizitionate si modul in care le vei consuma.