FOTO – Un specialist in reconstructie digitală a refacut chipul lui Iisus Hristos. Rezultatul a starnit un val de proteste pe internet!

FOTO – Un specialist in reconstructie digitală a refacut chipul lui Iisus Hristos. Rezultatul a starnit un val de proteste pe internet!

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, INEDIT, MISTER, NEWS, SOCANT, STIINTA
2128
Comentariile sunt închise pentru FOTO – Un specialist in reconstructie digitală a refacut chipul lui Iisus Hristos. Rezultatul a starnit un val de proteste pe internet!
iisus hristos

Un medic specializat în reconstrucţie facială digitală, procedeu folosit în criminalistică, a reuşit să obţină o imagine a lui Iisus Hristos extrem de apropiată de realitate, consideră acesta, după ce a folosit craniile a trei bărbaţi evrei din perioada în care a trăit Iisus. Rezultatul este cu adevărat surprinzător, cu totul diferit de reprezentările cunoscute ale Mântuitorului.

Păr şaten şi lung, privire blajină, oastură a feţei fină, iată detalii ale chipului angelic la care credincioşii din toată lumea sunt obişnuiţi să se raporteze atunci când se gândesc la Iisus Hristos.

Nu asta a reieşit însă în urma cercetărilor făcute în acest sens, una dintre cele mai controversate aparţinând doctorului britanic Richard Neave, specializat în reconstrucţie facială digitală, procedeu folosit în criminalistică.

Acesta susţinea în 2001, când a realizat proiectul pentru o serie de documentare difuzate de postul de televiziune BBC, că reuşit să obţină o imagine a lui Hristos extrem de apropiată de realitate, după ce a analizat craniile a trei bărbaţi evrei din perioada în care a trăit Mântuitorul.

Rezultatul obţinut de doctor este cu adevărat surprinzător, cu totul diferit de reprezentările cunoscute ale lui Iisus informează publicaţia britanică „The Independent“, lucru care a reuşit să inflameze din nou spiritele pe reţelele sociale, ţinând cont că se apropie momentul naşterii Mântuitorului. Specialistul britanic a realizat adevăratul chip al lui Iisus după ce a examinat trei cranii care au aparţinut unor bărbaţi evrei din Galileea, în nordul Israelului. Pentru a ajunge la forma finală, a apelat şi la tomografia computerizată, cu ajutorul căreia a estimat grosimea craniului, ceea ce i-a permis să recreeze muşchii faciali şi pielea cât mai apropiat de realitate.

Neave a folosit şi desene antice, găsite în diverse situri arheologice din zona Galileei, reuşind astfel să determine culoarea părului lui Iisus, apoi a comparat descoperirile cu ceea ce scrie în Bibile pentru a se asigura că lungimea podoabei capilare este corectă.

Chipul lui Iisus, rezultat în urma proiectului doctorului Richard Neave. FOTO The Independent

loading...

Facebook Comments