Deoarece clătitele sunt unele dintre cele mai preferate deserturi, echipa Bucătarul.tv a decis să vă bucure cu încă o rețetă delicioasă de clătite, alegând de această dată o rețetă foarte simplă și ușor de preparat, pe care o va putea pregăti chiar și o gospodină începătoare. Pregătiți ingredientele la temperatura camerei și preparați cele mai delicioase și fine clătite. Serviți-le cu umplutura preferată și savurați-le cu plăcere alături de cei dragi!
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 650 ml de lapte
- 250-280 g de făină
- 1 linguriță de sare
- 1-3 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei (unt topit)
Mod de preparare:
- Puneți în castronul mixerului 3 ouă, 1 linguriță de sare și 1 lingură de zahăr.
- Turnați 350 ml de lapte și amestecați la viteză mică (puteți amesteca cu un tel).
- Continuând să amestecați, presărați treptat făina și amestecați până veți obține un aluat omogen.
- Adăugați laptele rămas și amestecați bine încă o dată.
- Strecurați aluatul dacă este necesar. Trebuie să obțineți un aluat de consistența unei smântâni lichide.
- Lăsați aluatul într-o parte timp de 20 de minute, ca să se umfle făina.
- După 20 de minute adăugați 2 linguri de ulei în aluat, amestecați și coaceți clătite subțiri, rumenindu-le pe ambele părți.
Sursa: Bucătarul.tv
loading...