Nimic asemănător nu am mâncat până acum! Vă recomandăm această rețetă simplă și accesibilă, o puteți pregăti pentru cină sau ca aperitiv. Merită să o încercați! Obțineți o gustare nemaipomenit de gingașă și aromată.
INGREDIENTE:
slănină;
1 l de apă;
1 pahar de sare;
3-4 frunze de dafin;
piper negru boabe – după gust;
1 ceapă;
3-4 căței de usturoi;
piper negru măcinat.
MOD DE PREPARARE:
Aranjați slănina în cratiță.
Pregătiți sărămura: într-un litru de apă adăugați 1 pahar de sare, 3-4 frunze de dafin, piperul negru boabe și 1 ceapă (eu o decojesc). Aduceți sărămura până la punctul de fierbere și fierbeți un minut.
Turnați sărămura fierbinte peste slănină și puneți deasupra o greutate (un borcan cu apă).
Lăsați slănina să stea la cald 3-4 zile.
Scoateți slănina din sărămură, o uscați și o frecați cu usturoi pisat și presărați piper negru măcinat.
Se păstrează la congelator.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
sursa: specialitateacasei.ro