O invenție românească: ruj molecular comestibil, sută la sută natural

O invenție românească: ruj molecular comestibil, sută la sută natural

- in DESCOPERIRI, INEDIT, LIFESTYLE, MONDEN, NEWS, SANATATE, SOCIAL, STIINTA, UTILE
1449
Comentariile sunt închise pentru O invenție românească: ruj molecular comestibil, sută la sută natural
ruj

Un ruj comestibil este cea mai nouă invenţie a unui grup de cercetătoare din România. Produsul e sută la sută natural, hidratează buzele şi le face şi mai senzuale.

Ne hidratăm buzele şi senzaţia este chiar plăcută, e răcoros. Şi ne oferă un bagaj extraordinar de nutrienţi benefici pentru sănătate”, explică una dintre cercetătoarele implicate în proiect.

Inventatoarele din Cluj-Napoca au pornit de la o idee simplă.

Suntem pasionate atât de frumos, pe lângă fashion, şi de make-up şi ne-am gândit să facem un ruj molecular care să ne hidrateze buzele şi să le facă să pară cât mai naturale”, arată una dintre ele.

Rujul molecular conţine doar fructe, polimeri naturali, probiotice şi apă.

Realizăm acest ruj care are ca ingrediente goji, coacăze, zmeură, unt de cacao. Ingredientul-cheie este un biopolimer natural, este un extract din alge ce oferă această textură de gelifiere la şocul termic”, spune Lavinia Călinoiu, cercetător-doctorand USAMV.

Prepararea durează doar un sfert de oră. Arată ca orice alt ruj pe care îl găsim la raionul de cosmetice, doar că acesta este şi comestibil. După ce ne hidratăm buzele putem să îl mâncăm. Este plin de vitamine şi minerale, astfel că un ruj molecular pe zi ne asigură doza de sănătate.

Rujul comestibil vine în şapte variante. În funcţie de aromă – de exemplu, fructe de pădure, cacao sau nucă de cocos – culoarea e diferită.

citeste mai mult pe digi24.ro

sursa foto: evz.ro

loading...

Facebook Comments