Rețetă genială de sos aromat de hrean pentru iarnă. Picant și foarte gustos!

Rețetă genială de sos aromat de hrean pentru iarnă. Picant și foarte gustos!

- in CULINAR, UTILE
679
Comentariile sunt închise pentru Rețetă genială de sos aromat de hrean pentru iarnă. Picant și foarte gustos!
sos de hrean

Vă prezentăm o rețetă genială de sos de hrean pentru iarnă, care este perfect pentru bucatele din carne. Sosul se prepară destul de simplu: trebuie doar să dați toate ingredientele prin mașina de tocat și să asezonați sosul cu sare și zahăr. Sosul de hrean la borcan își păstrează gustul picant și aromat un timp îndelungat. Păstrați acest sos delicios la frigider și serviți-l cu bucatele preferate!

Ingrediente pentru un borcan de 1 l

  • 1 kg de roșii
  • 600 g de rădăcini de hrean
  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2 ardei iuți
  • 1 linguriță de sare
  • 0.5 linguriță de zahăr

Mod de preparare

  1. Curățați rădăcinile de hrean și dați-le prin mașina de tocat. Ca să nu lăcrimați, puneți o pungă deasupra orificiului mașinii de tocat și fixați-o cu un elastic. Hreanul va rămâne în pungă și nu veți respira vaporii acestuia.
  2. Curățați usturoiul, tăiați roșiile sferturi, înlăturați semințele ardeilor iuți. Dați toate ingredientele prin mașina de tocat și amestecați-le cu hrean.
  3. Adaugați sarea și zahărul, amestecați bine și puneți sosul în borcane sterilizate. Păstrați sosul la frigider.

sursa: bucatarul.eu

loading...

Facebook Comments