Îți dorești o casă de lemn? Iată care sunt avatanjele și dezavantajele pentru o astfel de construcție!

Îți dorești o casă de lemn? Iată care sunt avatanjele și dezavantajele pentru o astfel de construcție!

- in UTILE
1299
Comentariile sunt închise pentru Îți dorești o casă de lemn? Iată care sunt avatanjele și dezavantajele pentru o astfel de construcție!
Îți dorești o casă de lemn

Costurile, timpul de executie si tipul constructiei sunt doar trei dintre criteriile pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand decizi ca vrei sa iti cladesti o casa.

Piata constructiilor este foarte dezvoltata, asa ca posibilitatile sunt nenumarate si tocmai din acest motiv alegerea nu mai este atat de simplu de facut.

Casele “canadiene” sau “americane”, asa cum se mai numesc, au devenit un adevarat trend si reprezinta o optiune demna de luat in considerare, datorita avantajelor pe care le ofera aceste proiecte case din lemn:

 • Timp relativ scurt de executie, care variaza intre 1 si 3 luni; reprezinta o solutie ideala pentru situatiile in care trebuie sa te muti cat mai repede.
 • Structura flexibila si usoara, ce ofera siguranta in cazul cutremurelor;
 • Costuri mai mici, cu aproximativ 40% fata de cazul in care ai opta pentru o casa din caramida; lemnul este un material
 • Izolare termica ridicata, ceea ce ofera confort atat vara cat si iarna; pierderile de caldura sunt mult mai mici decat in cazul unei case din caramida, de exemplu.
 • Grad crescut de versatilitate, ceea ce inseamna ca o casa din lemn poate fi modificata mult mai rapid si mai simplu, in cazul in care se doreste reamenajarea sau compartimentarea sa.
 • Efectul optic pe care il obtii atunci cand locuiesti intr-o casa de lemn este deosebit; fata de alte constructii din zidarie, casele din lemn au un mare plus din punct de vedere estetic.

Desigur ca exista si anumite motive pentru care putem afirma ca ridicarea unei case din lemn nu este chiar cea mai buna idee. Iata cateva dintre dezavantajele unei astfel de alegeri:

 • Regimul de inaltime: se recomanda ca o casa din lemn sa nu aiba mai mult de doua etaje; inaltime mult prea mare poate afecta stabilitatea constructiei.
 • Izolarea fonica nu se realizeaza perfect, in cazul caselor din lemn; orice miscare care se petrece intr-un anumit colt al casei, va fi sesizabila de toti ceilalti locatari ai casei.
 • Durata de viata a unei case “americane” este mai reduse decat oricare alta realizata din alte tipuri de materiale.
 • Vulnerabilitatea materialului la factorii externi; lemnul este un material care absoarbe apa, ceea ce poate determina deformarea acestuia. Insectele sunt de asemenea daunatoare pentru casele din lemn.
 • Nu sunt rezistente la foc si la fenomene meteo extreme (ex. tornade).
 • Intretinerea migaloasa necesara pentru a ingriji o astfel de casa poate fi unul dintre motivele pentru care sa te reorientezi catre o alta optiune; de asemenea, costurile implicite pot fi destul de mari. sursa: magazinuldecase.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments