Tortul nu poate lipsi de la masa de Revelion, mai ales când vine vorba de unul cu cremă și căpșuni.
De ce ai nevoie pentru tort
Pentru foi:
700 g făină
1 ou
250 g unt
1 praf de sare 200 ml apă
Pentru cremă
400 ml smântână pentru frișcă
250 g zahăr
800 g căpșuni
fulgi de ciocolată
Cum se prepară tortul
Pentru foile de tort, amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe. Frămânți bine cu degetele până obții o compoziție nisipoasă. Separat, bați oul cu sarea și-l amesteci cu 200 ml de apă. Torni compoziția în amestecul de făină. Vei obține un aluat ușor moale pe care-l frămânți bine, îl învelești în folie alimentară și-l dai la frigider 30 de minute.
Ulterior, împarți aluatul în 3 părți egale. Din hârtie de copt decupezi forme de cerc după diametrul dorit. Pui fiecare bucată de hârtie în 3 tăvi pătrate, mai mari. Pe fiecare bucată de hârtie întinzi bine cu degetele bucățile de aluat. Înțepi aluatul din loc în loc și-l coci 7 minute, la 180 °C.
Bați frișca și zahărul până devin o cremă. Speli căpșunile, iar jumătate din ele le tai cubulețe. Ungi fiecare foaie de tort cu crema de frișcă și adaugi bucățile de căpșuni. La final, decorezi tortul cu căpșuni întregi și fulgi de ciocolată. Dai tortul la frigider cel puțin 2 ore. Sursa: clickpoftabuna.ro