Câți kilometri mai poți merge cu mașina după ce ți s-a aprins „becul de benzină”?

Câți kilometri mai poți merge cu mașina după ce ți s-a aprins „becul de benzină”?

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, SOCIAL
1826
Comentariile sunt închise pentru Câți kilometri mai poți merge cu mașina după ce ți s-a aprins „becul de benzină”?

Sunt numeroși factori care pot influența distanța  pe care o poate parcurge mașina după ce s-a aprins „becul de benzină”. Printre aceștia se pot menționa starea tehnică a mașinii, condițiile meteo, stilul de condus, condițiile de trafic.

Ca să poți calcula distanța pe care o mai poți parcurge de când se aprinde becul de benzină, trebuie să știi care sunt capacitatea rezervorului și consumul mediu al mașinii tale. Capacitatea rezervorului poate fi aflată din certificatul de înmatriculare.

Dacă nu cunoști consumul mediu al mașinii tale, îl poți afla din computerul de bord. La majoritatea mașinilor, becul de avertizare se aprinde când nivelul de combustibil ajunge la aproximativ 10% din total.

Valoarea poate să varieze de la marcă la marcă, deci calculul poate prezenta mici diferențe. Pentru acest exemplu, vom lua o mașină cu un consum mediu de 7% și un rezervor cu o capacitate de 50 de litri. Se înmulţeşte capacitatea rezervorului cu 0,1 (sau valoarea procentuală care corespunde rezervei), iar rezultatul în acest caz este 5.

Această cifră se înmulţeşte cu numărul de kilometri pe care îl puteţi parcurge cu 1 litru de combustibil. În cazul unui consum de 7 litri la 100 kilometri, avem 100/7, deci 14,2 km/litru. Deci vom aveam 5×14,2 km, iar rezultatul va fi de 71 de kilometri care mai pot fi parcurși până la golirea completă a rezervorului.
Atenţie! Rezultatul acesta este până la golirea completă a rezervorului, deci nu trebuie niciodată parcursă întreaga distanţa.

O variantă simplă  este să intrați într-o stație de alimentare imediat după ce s-a aprins becul de benzină. Faceți plinul și vedeți câți litri au intrat în rezervor. Scădeți această cantitate din capacitatea rezervorului și aflați valoarea rezervei de combustibil.

Această cifră se înmulțește cu numărul de kilometri pe care îl putem parcurge cu un litru de combustibil și se află distanță maximă orientativă.

Mecanicii recomandă să nu mergem prea mult cu becul de avertizare al nivelului de combustibil aprins, deoarece acest lucru poate provoca defecțiuni pompei de benzină.

Sursa:vocea.biz

loading...

Facebook Comments