Cercetătorii au făcut o DESCOPERIRE uluitoare legată de oameni si roboti. Ce se întâmplă în realitate cu noi toţi

Cercetătorii au făcut o DESCOPERIRE uluitoare legată de oameni si roboti. Ce se întâmplă în realitate cu noi toţi

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, STIINTA
1787
Comentariile sunt închise pentru Cercetătorii au făcut o DESCOPERIRE uluitoare legată de oameni si roboti. Ce se întâmplă în realitate cu noi toţi

În urma unui studiu amănunţit, savanţi de la Universitatea Berkley din California au făcut o descoperire surpriză despre oameni si roboti.

Serialul Westworld, unul dintre cele mai vizionate seriale, a născut o adevărată controversă. Există posibilitatea ca oamenii să nu fie reali şi să fie parte a unei realităţi virtuale este una dintre marile întrebări pe care le ridică acest serial?

O altă întrebare este dacă printre noi ar putea exista roboţi care să se asemene foarte mult cu oamenii, având mişcări naturale, mimică facială, chiar şi obraji îmbujoraţi?

Cu toate că se aseamănă foarte mult cu oamenii, având mişcări naturale, mimică facială, chiar şi obraji îmbujoraţi, va mai trece foarte mult timp până când roboţii vor putea să fie confundaţi cu oamenii.

Cercetătorii de la Universitatea Berkley din California au descoperit un mecanism vizual cunoscut drept “percepţia de ansamblu a lucrurilor care par a fi reale”, care ne oferă posibilitatea de a identifica diferenţele dintre obiectele reale sau artificiale în mai puţin de o secundă, mai exact în 250 de milisecunde.

Pentru a se ajunge la această concluzie, echipa a demarat 12 experimente, la care au participat 68 de persoane adulte, care nu aveau probleme de vedere.

Aceştia au vizualizat imagini cu oameni normali, cu animale şi cu obiecte, care includeau o îngheţată, un porc de Guineea care purta un tricou, un jucător de hockey, o statuie a unui mamut, o maşină de jucărie în care se aflau câţiva pasageri şi o omidă.

Aceste imagini au fost arătate rapid, unele dintre ele fiind afişate într-un timp mai scurt de 250 de milisecunde, iar după ce au fost acordate calificative de la 1 la 10 în ceea ce priveşte asemănarea cu obiectele reale, au observat că participanţii la acest studiu au identificat foarte bine aceste aspecte.

Potrivit cercetătorilor, rezultatul a arătat că oamenii pot face imediat diferenţa între ceea ce este real şi ceea ce nu este real.

Mai mult, au observat că participanţii au fost capabili de a lua decizii rapide în ceea ce priveşte asemănarea cu formele de viaţă a grupurilor de obiecte, a oamenilor şi a scenelor pe care le-au vizualizat fără a se concentra pe detaliile individuale. Tot în timpul acestui studiu, cercetătorii au analizat atenţia la detalii a persoanelor participante.

sursa: descopera.ro

loading...

Facebook Comments