E alertă MAXIMĂ ! VIDEO! Cutremur de 7,3 grade in apropiere de centrala nucleară. Se anunță un dezastru de proporții

E alertă MAXIMĂ ! VIDEO! Cutremur de 7,3 grade in apropiere de centrala nucleară. Se anunță un dezastru de proporții

- in DE ACTUALITATE, NEWS
1466
Comentariile sunt închise pentru E alertă MAXIMĂ ! VIDEO! Cutremur de 7,3 grade in apropiere de centrala nucleară. Se anunță un dezastru de proporții

Un puternic cutremur de pământ cu magnitudinea 7,3 s-a înregistrat marți dimineață în largul coastelor Japoniei (ora locală), fiind emisă alertă de tsunami în zona Fukushima, transmit agențiile internaționale de presă, citând institutul american de geofizică USGS.

 

UPDATE 00. 30: Un cutremur de pământ cu magnitudinea preliminară 7,3 a lovit marți dimineață nord-estul Japoniei, în largul orașului Fukushima, antrenând riscul de tsunami, a informat Agenția meteorologică niponă, potrivit AFP.

Operatorii centralelor nucleare au declarat că analizează datele din instalațiile lor, printre care centralele Fukushima Faiichi, avariată, și Fukushima Daini.

Epicentrul a fost localizat la 67 de kilometri nord-est de Iwaki, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit USGS.

UPDATE 23. 54: Mai multe incendii au fost semnalate în zonele urbane, unul dintre ele la o fabrică. Nu se știe dacă acesta din urmă are legătură cu producerea cutremurului.

UPDATE 23.50: Televiziunile din Japonia relatează că deja au fost observate tsunami-uri în larg și avertizează că acestea vor lovi coastele cu valuri înalte de trei metri.

Populația a fost avertizată să evacueze zonele de coastă, iar autoritățile inspectează centrala nucleară de la Fukushima pentru a vedea dacă există pagube.

În urmă cu aproximativ trei ore un alt cutremur s-a produs în largul insulei Honshu. Seismul a avut magnitudinea de 5 grade pe scara Richter.

sursa: antena3.ro

loading...

Facebook Comments