De ce nu circulă un autobuz ca acesta și în orașele din România? Mașinile produse la Brașov ajung doar în afara țării!

De ce nu circulă un autobuz ca acesta și în orașele din România? Mașinile produse la Brașov ajung doar în afara țării!

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, GENERALE
2231
Comentariile sunt închise pentru De ce nu circulă un autobuz ca acesta și în orașele din România? Mașinile produse la Brașov ajung doar în afara țării!

Deși pare a fi dintr-o țară cu o industrie auto puternic dezvoltată, autobuz din imagine nu este produs în Franța  sau  în Germania, ci în România, la Brașov. Se numește Urban Crosstown  și nu are clienți în țară, dar este cerut în statele din zona Maghrebului ( Maroc, Tunisia sau Algeria).

Roman Brașov a reușit, cu greu, să vândă în România doar patru bucăți și nici acelea nu au fost cumpărate de una dintre municipalități, ci de o firmă de transport internațional de calatori.

Cu toate că este un autobuz apreciat peste hotare, primăriile si municipalitățile preferă să cumpere altele din străinătate, probabil pentru a se încasa comisioane.

De ce regiile autonome de transport public din țară cumpără numai niște hârburi second hand și nu achiziționează autobuze de la Brașov? Își bat joc de banul public!

Cumpărând acele autobuze de la Brașov ar rămâne banii în economia internă și românii ar avea locuri de muncă aici în țară. Chiar și țările mai slab cotate decât România investesc în autobuze performante.

Sursa: cunoastelumea.ro

loading...

Facebook Comments