A creat întâmplător un obiect care ar putea schimba lumea! Cercetătorii au rămas surprinși!

A creat întâmplător un obiect care ar putea schimba lumea! Cercetătorii au rămas surprinși!

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, GENERALE
4304
Comentariile sunt închise pentru A creat întâmplător un obiect care ar putea schimba lumea! Cercetătorii au rămas surprinși!

Mya Le Thai studia pentru doctorat la Universitatea din California, Irvine. Ea a rămas plăcut surprinsă de ce a descoperit întâmplător.

În cadrul unor experimente în laborator, ea si-a dat seama de cum poate fi realizată o baterie reîncărcabilă, care să reziste foarte mult timp. Bazându-se pe această tehnologie în viitor firmele producătoare de telefoane mobile si laptopuri, vor  putea crea astfel de baterii mult mai durabile.

La experimentul făcut de cercetătorii de la Universitatea din California, la care a participat si Mya, studenta a încercat ceva diferit.

A acoperit cu un gel special si cu dioxid de mangan un set de nanofire conductoare și a constatat că acestea funcționau mult mai mult timp decât celelalte.

Circuitele realizate astfel de Mya au rezistat la 30.000 de cicluri de reîncărcare (un ciclu de reîncărcare înseamnă descărcarea completa și reîncărcarea completă a bateriei).

Nanobateria realizata de specialiștii americani cu ajutorul studentei a rezistat la 200.000 de cicluri in doar 3 luni. Asta înseamnă ca durata de viață a bateriei unui laptop ar putea fi extinsă până la 400 de ani. Sursa: realitatea.net

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments