Nutriționist despre mâncare: „Regret că am mâncat atât de mult…”

Nutriționist despre mâncare: „Regret că am mâncat atât de mult…”

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, LIFESTYLE
1603
Comentariile sunt închise pentru Nutriționist despre mâncare: „Regret că am mâncat atât de mult…”

Acest tip de carne e printre cele mai slabe și ajută la creșterea masei musculare, de aceea este preferat ca mâncare de consumatori. Au făcut această greșeală și unii nutriționiști.

Cristian Mărgărit a redat o serie de remarci pe blogul său.

„Personal am renunțat la consumul de carne de pui industrial cu mulți ani în urmă. Nefiind un fan al cărnii, mâncasem foarte multă carne de pui în prostia mea, urmând sfaturile de tip “piept de pui cu orez” pentru creșterea în masă musculară.

O eroare pe care o regret, așa cum regret că am mâncat margarină, pâine și brânză în cantități industriale, până să aflu și apoi să accept ca sunt nocive pentru sănătate”, arăta Mărgărit.

El afirmă că există o legătură și între consumul de pâine și epidemia de boli autoimune, tulburări hormonale, diabet, boli cardiovasculare, inflamatorii, degenerative, cancer.

„Puilor li se pun în mâncare aditivi (inclusiv hormoni- androgeni, estrogeni, progestageni), pe lângă faptul că animalele sunt selectate si încrucișate de zeci de ani pentru o creștere mai rapidă sau alte caracteristici comerciale.

Antibioticele nu afectează doar speciile direct vizate (animalul crescut pentru carne si omul care o consuma) ci si alte specii”, explica nutriționistul Cristian Mărgărit.

În raportul Autorităţii Europene pentru Securitatea Alimentelor se precizează: „Consumăm fără să vrem antibiotice, hormoni şi substanţe cancerigene, care ne ajung în organism chiar prin mâncarea pe care o punem pe masă. 87% din puii crescuţi în Romania sunt plini cu substanţe chimice periculoase.

Puii sunt îndopaţi cu antibiotice în fermele din România şi astfel au dezvoltat rezistenţă la ciprofloxacină, tetraciclină şi ampicilină, substanţe care se folosesc şi pentru tratarea unor infecţii sau boli ca otita ori bronşita.

Mâncând aceşti pui şi oamenii capătă rezistenţă la medicamente. România a ajuns în această situaţie alarmantă pentru că Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară nu poate face verificări riguroase, dar şi pentru că exista un vid legislativ, care le permite marilor producători să reducă din costuri, tratând preventiv animalele.”

Sursa: doctorulzilei.ro

loading...

Facebook Comments