Dacă bârfeşti, chiar daca nu mănânci nimic, tot în iad te duci!

Dacă bârfeşti, chiar daca nu mănânci nimic, tot în iad te duci!

- in GENERALE, LIFESTYLE, SOCIAL
1997
Comentariile sunt închise pentru Dacă bârfeşti, chiar daca nu mănânci nimic, tot în iad te duci!

Cel mai greu este postul limbii. Acest adevăr este recunoscut și de preoți. Se spune că tăcerea e ca mierea, și ca nu e bine sa bârfești, dar cei mai mulți știu că nu se pot abține.  

 „Limba este o gură de iad. Atâta mai vorbim, atâta mai clevetim, atâta mai povestim, atâta mai mărim minciunile de prin sat pe care le mai auzim, încât ne întrebăm dacă mai aude Dumnezeu sau nu rugăciunea noastră.

Ce-ar fi dacă ne-am uita la noi şi în inima noastră, ne-am uita la copilaşii noştri cum îi creştem, ca să dăm socoteală pentru fiecare?”

Extras din ”Viața părintelui Ioanichie Bălan” – Mi-e dor de Cer, Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2010, p. 525

„Cel ce posteşte de bucate, posteşte zădarnic dacă postul lui nu este însoţit şi de postul celălalt, sufletesc: postul de rele. Postul de rele, postul de păcate este obligatoriu, mai ales postul gurii. De pildă, dacă bârfeşti, chiar dacă nu mănânci nimic, tot în iad te duci.

Cine osândeşte pe altul, acela e mai vinovat decât cel care nu posteşte, pentru că intră în drepturile lui Dumnezeu. De aceea Părinţii ne îndeamnă mai ales la acest post al gurii, cum spune psalmistul: „Pune, Doamne, pază gurii mele“.

O vorbă odată spusă, nu mai poţi fi stăpân pe ea. Zboară de la tine şi este mereu comentată şi răstălmăcită în toate chipurile. De aceea, ţine-ţi-o pe loc, mai ales când e vorba de un cuvânt rău.

Sfântul Ioan Gură de Aur spune că de asta sunt dinţii şi buzele în faţa limbii, că doar-doar vom putea înfrâna această limbă şi Doamne, Doamne, cât venin şi cât vicleşug ştie ea să verse de multe ori!” Sursa: ganduridinierusalim.com

Citeste si: Spune aceasta rugăciune puternică atunci când ești stresat și ai necazuri sau te afli într-o situație fără ieșire și vei primi ajutor imediat!

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments